• شنبه 25 اسفند 1403
  • السَّبْت 15 رمضان 1446
  • 2025 Mar 15
شنبه 25 اسفند 1403
کد مطلب : 251511
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjPOr
+
-

شهر رمضان

تهران در ماه مبارک ، حال و هوای متفاوتی دارد و ساعات پیش از افطار ، سرزندگی روح بخشی پیدا می‌کند

شهر رمضان

فاطمه عباسی

ماه رمضان بوی مخصوص خودش را دارد؛ بویی که با سفره مادربزرگ و آش‌ رشته افطار و شله زرد نذری شب‌های قدر گره خورده است. رمضان و شب‌های رمضان عطر خودش را دارد؛ شب‌هایی که ضعف روز، هنوز کامل از تن در نرفته و با این حال، لذتی غریب دارد. سفره‌های افطاری دورهم، شب نشینی با رفقا، گل کوچیک و چرت زدن پای منبر، قرآن سر گرفتن و دست آخر مناجات و زمزمه با خدا، مناجاتی که انگار با همه دعاهای وقت‌های دیگر فرق دارد و شب‌هایی که انگار هزار شب می‌شود و بلکه باز هم بیشتر. ماه رمضان که می‌رسد شهر هم تغییر می‌کند؛ انگار عطر و بوی رمضان گوشه و کنار شهر را هم پر می‌کند. خیابان‌ها پر ازدحام‌تر از همیشه می‌شود، ترافیک کُندتر و مغازه‌ها شلوغ‌تر. ماشین شخصی‌ها و تاکسی‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس و مترو تند و تند پر و خالی می‌شوند و مردم کیسه‌های خرید به‌دست با عجله پیاده‌رو‌ها را پشت سر می‌گذارند که دیر به افطار نرسند. هر قدر ساعت به اذان مغرب نزدیک‌تر می‌شود، عطر بیشتری در هوا می‌پیچد؛ از سر سفره افطار، از اذان و از ربنا. آنجاست که عطر رمضان را فرو می‌بری و گوش می‌دهی به صدای «... الحسیب، الجلیل، الکریم، الرغیب، المجیب، الواسع...». یکی از روزهای‌ ماه مبارک گذری داشتیم به خیابان‌ها و محله‌های تهران تا ببینیم رمضان امسال چگونه رمضانی است.

مکث
پرقند محبوب


نمـی‌شود که ‌ماه رمضان بیاید و زولبیا و بامیه نداشته باشیم. سنتی‌ترین خوراکی ‌ماه مبارک، همین زولبیا و بامیه است. از سوپری‌ها گرفته تا قنادی‌ها، همه جا می‌شود این شیرینی محبوب و پرقند را پیدا کرد.

عطر نان تازه
نان تازه برای افطار، چیزی مثل زولبیا و بامیه است. آدم‌ها ساعت‌ها صف می‌ایستند تا با دست پر و عطر نان به خانه‌ها بروند و خودشان و عزیزانشان با نان تازه روزه را باز کنند. همه می‌دانند ‌ماه رمضان نانوایی‌ها شلوغ می‌شوند؛ اما با این حال ساعت‌ها صف را به جان می‌خرند. افطار بدون نان تازه صفا ندارد.

 حلیم در همه جا
حلیم یکی از غذاهایی است که خوردنش در‌ ماه رمضان رونق می‌گیرد. حتی ممکن است مردم برای آن، صف هم بایستند. هم مقوی است، هم آدم را سیر می‌کند و هم خوشمزه.

نیروی کمکی
تقاضای حلیم در‌ ماه رمضان، چنان زیاد است که مغازه‌ها کفاف نمی‌دهند و دکه‌ها و چرخی‌های زیادی در گوشه و کنار شهر علم می‌شوند تا مردم بدون حلیم سر سفر افطار ننشینند.البته که به توصیه‌وزارت‌بهداشت‌واتحادیه این صنف‌،برای حفظ سلامتی‌بهتر است از رستوران‌ها ومراکز مجوز‌دارحلیم را تهیه‌کنیم.

خوردنی حیاتی
نان و پنیر و سبزی؛ یک افطار کلاسیک و پرفایده و خواستنی. از میان همه آن صف‌هایی که در ‌ماه رمضان ایجاد می‌شود، سبزی فروشی‌ها را هم می‌توان نام برد. به پنیر و سبزی تازه، نان داغ که اضافه شود، بهترین افطاری جهان می‌شود.

فصل خرید
بساط خرید اقلام و خوراکی‌هامثل رشته‌خوشکار در‌ ماه رمضان داغ است. به‌صورت سنتی، بازار خرده فروشی در بخش خوراکی‌ها، حسابی در این‌ ماه عزیز رونق می‌گیرد.

خوراکی های رمضانی
بعضی خوراکی‌ها را فقط در ‌ماه رمضان است که می‌شود در جاهای زیادی پیدا کرد. انواع کلوچه و نان شیرمال در این ‌ماه عزیز مشتری‌های خودشان را دارند؛ چون افطار با آنها بیشتر می‌چسبد.






 

این خبر را به اشتراک بگذارید