روزه گرفتن فواید جسمانی و روحانی بسیاری دارد. یکی از اثرات روزه ایجاد تغییر در میزان انرژی بدن است و در فاصله سحر تا افطار بدن انرژی موجود خود را صرف دفع سموم بدن میکند. همچنین با کاهش کالری دریافتی، کلسترول بد در بدن کم میشود. اما باید توجه داشت که برنامه غذایی نامناسب در ماه رمضان و روزهداری نادرست میتواند باعث ایجاد بیماریهای بسیاری شود.بهنام یوسفیان، استاد دانشگاه و محقق طب سنتی در اینباره میگوید: «در زمان روزه، بهدلیل پرهیز از خوردن و آشامیدن، گرما و تری بدن تحلیل میرود و این مسئله باعث میشود که شخص روزهدار تمایل زیادی به نوشیدن مایعات، خوردن مواد قندی و انرژیزا داشته باشد. اما باید توجه داشت که از غذاهای سرد و خشک دوری کنید، غذاهای لطیف و رقیق مصرف شود.» او با بیان اینکه بسیاری از افراد در طول ماه مبارک دچار بدخوری یا پرخوری میشوند، ادامه میدهد:«بعضی از افراد با وجود کاهش وزن در ماه رمضان، میزان چربی خونشان بیشتر میشود که علت اصلی بروز این مشکل، مصرف شیرینیهاست. شیرینیها، موادقندی و چربیها، به راحتی سلامت مصرفکننده را با خطر مواجه میکنند.»
دلیل افزایش وزن در ماه رمضان
بهگفته یوسفیان در این ماه در مجموع باید به نسبت ماههای دیگر ۳۰ درصد کمتر غذا بخوریم تا فواید روزه و قصد اصلی آن محقق شود.این استاد دانشگاه در توضیح بیشتر بیان میکند: «برنامه غذایی نامناسب و روزهداری نادرست در این ماه میتواند باعث بروز بیماریهای بسیاری ازجمله افزایش چربیهای نامطلوب خون، یبوست، نفخ شکم، بیحوصلگی، ضعف و خستگی، کمی حافظه، لاغری، ناتوانی، کاهش مقاومت بدن در برابر بیماریها، سردرد، سرگیجه، سنگهای دستگاه ادراری، سنگ کلیه و افت قندخون شود.»
او تأکید میکند: «ضرورت دارد که روزهداران از مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخکرده خودداری کنند. برخلاف آنچه مردم گمان میکنند که در ماه رمضان به واسطه روزه گرفتن وزن افراد کم میشود و چربی خون کاهش پیدا میکند، در بسیاری موارد مشاهده شده که پس از ماه رمضان فرد دچار افزایش وزن شده است. اما اگر روزهداری به شیوه صحیح انجام شود، میتواند با کاهش کالری در بدن، منجر به افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد خون شود.»
30درصد کمتر غذا بخورید
در همینه زمینه :