• پنج شنبه 2 اسفند 1403
  • الْخَمِيس 21 شعبان 1446
  • 2025 Feb 20
پنج شنبه 2 اسفند 1403
کد مطلب : 249438
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/58628
+
-

رهبر انقلاب خطاب به امیر قطر:

منتظر بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

منتظر بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

رهبر معظم انقلاب عصر چهارشنبه در دیدار امیر قطر و هیأت همراه، با تأکید بر اینکه گسترش روابط با همسایگان، سیاست قطعی جمهوری‌اسلامی است، گفتند: یکی از سیاست‌های اعلامی دولت آقای پزشکیان نیز گسترش روابط با همسایگان است و به لطف خداوند در این زمینه کارهای خوبی انجام گرفته و پیشرفت‌هایی نیز حاصل شده و آقای عراقچی، وزیر امورخارجه در این عرصه فعال و پرتحرک است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اظهار امیدواری کردند: توافق‌های انجام‌شده در تهران به سود هر دو کشور باشد و دوطرف بتوانند بیش از پیش به وظایف همسایگی خود عمل کنند.
ایشان در این دیدار همچنین با اشاره به اظهارات امیر قطر درباره مسائل منطقه، افزودند: ما کشور قطر را یک کشور دوست و برادر می‌دانیم؛ اگرچه همچنان مسائل مبهم و حل‌نشده‌ای همچون بازگرداندن مطالبات ایران که از کره‌جنوبی به قطر منتقل شد، باقی است و می‌دانیم‌ که مانع اصلی عملی‌شدن توافقی که در این زمینه انجام شده بود، آمریکا‌ست.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: ما اگر جای قطر بودیم، به فشارهای آمریکا اعتنا نمی‌کردیم و مطالبات طرف مقابل را باز‌می‌گرداندیم و همچنان انتظار چنین اقدامی را از جانب قطر داریم. رهبرمعظم انقلاب تأکید کردند: تفاوتی میان رؤسای‌جمهور آمریکا نیست.

قدردانی از مواضع رهبرمعظم‌انقلاب
در این دیدار که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، امیر قطر ضمن اظهار خرسندی از دیدار با رهبرمعظم انقلاب از مواضع ایران در حمایت از مستضعفان جهان و مردم فلسطین قدردانی کرد و خطاب به رهبرمعظم انقلاب گفت: هیچ‌گاه ایستادگی جنابعالی در کنار مردم فلسطین فراموش نخواهد شد.
شیخ تمیم بن حمد بن‌خلیفه آل‌ثانی با اشاره به شرایط خاص و سخت منطقه، این شرایط را نیازمند همکاری بیشتر کشورهای منطقه دانست. وی همچنین با اشاره به توافق‌های انجام‌شده میان ایران و قطر ازجمله ساخت تونلی در زیرآب، میان 2کشور، اضافه‌کرد: براساس توافق انجام‌شده، کمیسیون مشترک 2کشور به‌زودی فعال خواهد شد و در آینده نزدیک حجم مبادلات اقتصادی افزایش می‌یابد.

پرونده‌های روی میز تهران و دوحه
امیر قطر در روز چهارشنبه در دیدار با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران درباره موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گفت‌وگو کردند که رئوس این تعاملات از قرار زیر است:

  پیامی رسیده است؟ اگرچه مقام‌های دستگاه دیپلماسی ایران طی روزهای اخیر درباره اینکه امیر قطر احتمالا حامل پیامی برای ایران ازسوی طرف‌های غربی و به‌ویژه آمریکا باشد «پاسخ منفی» داشته‌اند، اما این موضوع سبب نشد گمانه‌زنی‌ها دراین‌باره فروکش کند. برخی بر این اعتقادند که یکی از محورهای سفر امیر قطر به تهران معطوف به ایفای نقش دوحه در مناسبات ایران و غرب است.
  میانجیگری میان ایران و آمریکا: بسیاری از کارشناسان معتقدند با توجه به نقش‌آفرینی‌های اخیر قطر در تحولات منطقه‌ای، به‌ویژه در حوزه سوریه، اکنون دوحه آماده‌ است برای «مذاکره» یا حداقل «تنش‌زدایی» میان ایران و غرب و به‌ویژه تهران-واشنگتن ایفای نقش کند. بر این اساس هم بود که در میانه‌های بهمن‌ماه گذشته سخنگوی وزارت امورخارجه قطر از آمادگی دوحه به‌منظور میانجیگری میان آمریکا و ایران برای حل اختلافات بر سر برنامه هسته‌ای خبر داده بود؛ ابراز تمایلی که گفته می‌شود ازسوی مقام‌های سعودی نیز صورت گرفته‌است.
  تحولات سوریه: یکی دیگر از موضوع‌هایی که در روزهای اخیر مورد توجه قرار داشته معطوف به گمانه‌‌ها در مورد «رایزنی دوحه درباره مناسبات ایران و سوریه» بوده‌است. با توجه به اینکه امیر قطر نخستین حاکم عربی بوده که پس از سقوط دولت بشار اسد در روزهای اخیر به دمشق سفر کرده‌است، برخی معتقدند دوحه احتمالا درحال نقش‌آفرینی در حوزه مناسبات ایران و حاکمان جدید سوریه است و دورازانتظار نیست که شیخ تمیم بن‌حمد آل‌ثانی دراین‌باره با مقام‌های ایرانی بحث و تبادل‌نظر کند و حتی پیامی از دمشق برای تهران آورده باشد.

نقطه‌نظرات تهران و دوحه
رئیس‌جمهور ایران و امیر قطر در نشست‌خبری‌ای مشترک به بیان مواضع خود درباره مناسبات دوجانبه پرداختند که مهم‌ترین محورهای آن را در ادامه می‌خوانید:

پزشکیان چه گفت؟
  توسعه همه‌جانبه روابط با کشورهای منطقه سیاست کلیدی جمهوری‌اسلامی است.
  قطر از جایگاه ویژه‌ای در سیاست‌خارجی ایران برخوردار است.
  در این سفر با امیر قطر درباره موضوع‌های دوجانبه و در راستای تامین منافع مشترک گفت‌وگو کردیم.
  از تلاش‌های میانجیگرانه قطر برای دستیابی به آتش‌بس در غزه و آزادسازی اسرای مظلوم فلسطینی قدردانی می‌کنم.

مواضع بن‌خلیفه آل‌ثانی
   اینگونه سفرها می‌تواند به گسترش هرچه بیشتر روابط کمک کند.
  گفت‌وگوهایی را با رئیس‌جمهور ایران در زمینه‌های مختلف همکاری بین 2کشور داشتیم.
  باید فرصت‌های همکاری احتمالی بیشتری را میان یکدیگر به‌خصوص در زمینه‌های تجاری و اقتصادی ایجاد کنیم.
  بر افزایش حجم تبادل تجاری بین 2کشور تأکید کردیم.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید