• پنج شنبه 2 اسفند 1403
  • الْخَمِيس 21 شعبان 1446
  • 2025 Feb 20
پنج شنبه 25 بهمن 1403
کد مطلب : 248657
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/y80O7
+
-

هیئت‌ها و حسینیه‌های تهران جشن نیمه‌شعبان را با حضور گسترده شهروندان برگزار می‌کنند

مهمانی شب میلاد با مردم

مهمانی شب میلاد با مردم

مهدیه تقوی‌راد

این شب‌ها تمام شهر آماده برپایی جشن میلاد امام زمان(عج) است. جشن نیمه ‌شعبان از بزرگ‌ترین اعیادی است که در هیئت‌ها، حسینیه‌ها و تکیه‌های تهران با حضور گسترده مردم برگزار می‌شود. این جشن که با شادی، پذیرایی از حاضران و دعا برای فرج امام زمان(عج) همراه است، در برخی هیئت‌ها به‌دلیل اجرای برنامه‌های ویژه و حضور سخنرانان و مداحان شناخته‌شده، پرشورتر برپا می‌شود. در این گزارش برخی از هیئت‌های تهران را که در آنها جشن نیمه‌ شعبان به‌طور ویژه برگزار می‌شود، معرفی کرده‌ایم.










هیئتی به وسعت محله
محل هیئت در باغ فیض محلی تازه‌تأسیس است و سال‌های قبل این هیئت در میدان منیریه تهران برگزار می‌شد. مراسم این هیئت به‌صورت مناسبتی برگزار می‌شود و جمعیت قابل زیادی در اعیاد مذهبی مانند نیمه شعبان به این مکان می‌آیند. در این شب ورود به خیابان‌های اطراف توسط پلیس ممنوع و برای راحتی شرکت‌کنندگان معابر و خیابان‌ها مفروش می‌شود. برنامه‌ها داخل حسینیه هم، برای شرکت‌کنندگان در مراسم که در معابر نشسته‌اند، توسط ویدئو پروژکتورهای بزرگ نمایش داده می‌شوند.
چایخانه رضوی نیز در کنار ورودی هیئت در زمان برگزاری مراسم‌ برپاست و با شیرینی، چای، شیر، شیرکاکائو، شربت و شکلات از مردم پذیرایی می‌شود. با وجود این در ایامی همچون نیمه شعبان مردم هم نذورات زیادی را بین شرکت‌کنندگان پخش می‌کنند. نذری‌های متفاوتی همچون کتاب داستان، دفتر و مداد نقاشی، انواع اسباب بازی‌های ریز و درشت، بسته‌های آجیل و خوراکی از ابتدا تا انتهای مراسم بین کودکان تقسیم می‌شود.

حضور سلبریتی‌ها درکنار مردم
وجود مهدکودک در قسمت زنانه هیئت باعث شده تا مادرانی که برای شرکت در مراسم به این هیئت می‌آیند خیالشان راحت باشد و با سپردن کودکان‌شان به مهدکودک در مراسم شرکت کنند. صندلی‌های زیادی توسط هیئت امنا خریداری شده و در خیابان‌های اطراف چیده شده تا سالمندان هم بتوانند به راحتی در مراسم شرکت کنند. هیئت ریحانه الحسین(س) از معدود هیئت‌هایی است که سلبریتی‌های زیادی در مراسم مختلف آن شرکت می‌کنند. محرم سال‌جاری مسعود پزشکیان در مراسم شب ششم در این هیئت حضور پیدا کرد. مهدی رحمتی، مرد شماره یک سال‌های گذشته تیم ملی کشورمان، حنیف عمران‌زاده، مهران غفوریان، اکبر عبدی و امیر نوری برخی از این افراد هستند که در مراسم‌ مذهبی مانند جشن نیمه شعبان، ممکن است آنها را ببینید.



جشن به سبک و سیاق گذشته
برگزاری جلسات قرآن‌خوانی در 3دهه ‌ماه مبارک رمضان، برگزاری جشن‌های اعیاد شعبانیه و برگزاری تمام مناسبت‌های مذهبی در این حسینیه سال‌ها ادامه‌دار و موردتوجه عاشقان اهل‌بیت(ع) بوده است. هیئت امنای حسینیه با شروع ‌ماه رجب محوطه اطراف حسینیه را چراغانی می‌کنند و در اعیاد شعبانیه این چراغانی‌ها رنگ و لعاب بیشتری به‌خود می‌گیرند. شب نیمه شعبان جشنی به مناسبت میلاد امام زمان(عج) با پذیرایی از حاضران و رهگذران با شیرینی، چای و شیرکاکائو برپا می‌شود. جشن شکل سنتی دارد و شبیه همان جشن‌هایی است که سال‌ها پیش، با مولودی‌خوانی و به همت اهالی محله برپا می‌شد.

موزه عتیقه‌ها
اگر برای شرکت در جشن نیمه شعبان حسینیه بنی‌فاطمه(ع) را انتخاب کرده‌اید، حتما از فضای داخلی آن بازدید کنید. دیوارهای اتاق موزه در این حسینیه، از عکس‌های متولیان و واقفان درگذشته حسینیه پر شده است. در داخل این اتاق، ردیف سماورهای زغالی، سینی‌های مسی، مجمع‌های بزرگ و کوچک پذیرایی، قوری‌های چینی و تسبیح‌های بزرگ و کوچکی که گرد ایام روی‌ آنها نشسته در ویترین‌های شیشه‌ای دیده می‌شود. قسمت مردانه بزرگ‌ترین قسمت حسینیه است که لوسترهای کریستالی بزرگی وظیفه روشنایی این محوطه را به‌عهده گرفته‌اند. محراب حسینیه هم با کاشیکاری‌های زیبایی تزئین شده که از دهه60 به یادگار مانده‌اند. ابتدای دهه ۶۰ بود که متولیان حسینیه تصمیم به بازسازی و مرمت ملک آن گرفتند. یک ساختمان 2هزار متری در 3طبقه ساخته شد که در کنار آن ساختمان‌هایی با کاربری کتابخانه و صندوق قرض‌الحسنه نیز به آن افزوده شد. در کتابخانه بیش از 20هزار جلد انواع کتاب در زمینه‌های مختلف وجود دارد. معتمدان حسینیه نیز در اقدامی خیرخواهانه تیم‌هایی را برای شناسایی خانواده‌های کم‌برخوردار تشکیل داده‌اند که به مناسبت‌های مختلف توزیع ارزاق، تامین کمک‌هزینه درمان، تهیه جهیزیه و پرداخت وام بدون بهره به این افراد پرداخت می‌شود.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید