• شنبه 20 بهمن 1403
  • السَّبْت 9 شعبان 1446
  • 2025 Feb 08
شنبه 20 بهمن 1403
کد مطلب : 248246
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5ywJ
+
-

حرکت شبانه تراموا در پایتخت

تردد آزمایشی ناوگان جدید حمل‌ونقل در محور میدان آزادی تا پایانه تهرانپارس انجام می‌شود

گزارش
حرکت شبانه تراموا در پایتخت

مهدی اسماعیل پور- روزنامه‌نگار

ترامواهای چرخ‌لاستیکی چینی یا همان «اي‌آرتي» به تهران رسیده و مراحل پایانی مونتاژ را سپری می‌کنند. قرار است این ترامواها در مسیر 19کیلومتری خط یک بی‌آرتی از میدان آزادی تا پایانه تهرانپارس به‌صورت آزمایشی و تست شبانه حرکت کنند. آماده‌سازی‌ این مسیر از طریق انجام اصلاحات هندسی و ترافیکی و... شروع شده و به‌زودی حرکت   2 دستگاه تراموا در آن کلید می‌خورد. محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران در توضیح آخرین وضعیت این مد جدید حمل‌ونقل می‌گوید: حرکت ترامواها در مسیر تعیین شده، آزمایشی است و هنوز شهرداری تهران برنامه ورود تراموا را به مدار خدمت‌رسانی ندارد.

تست میدانی ترامواها
پس از مونتاژ 2 دستگاه تراموا در شرکت واحد اتوبوسرانی و اتمام آماده‌سازی‌ مسیر موردنظر، فردا شب سیر آزمایشی آن آغاز می‌شود. این به معنای آغاز به‌کار رسمی‌ و ورود قطعی این مد جدید حمل‌ونقلی به شهر تهران نیست، گرچه مطالعات انجام‌شده درخصوص تراموای چرخ لاستیکی در تهران مثبت بوده و 2خط هم برای آن مصوب شده اما باید به شکل میدانی تست شود.

مجوز شورای‌عالی ترافیک
مطالعات مربوط به استفاده از تراموا در تهران 2 جنبه ‌نظری و عملی دارد. مطالعات نظری انجام‌ شده و شورای‌عالی ترافیک کشور به‌عنوان بالاترین مرجع، مجوز پیش‌بینی 2مسیر برای این مد حمل‌ونقل را داده است. در جنبه عملی هم باید به تست تراموا بپردازیم که آیا با توجه به شرایط تهران، امکان استفاده و بهره‌برداری از آن وجود دارد یا خیر؟

استفاده مشترک بی‌آرتی و ‌ای‌آرتی
خط یک بی‌آرتی برای تردد تراموای چرخ‌لاستیکی آماده‌سازی‌ شده است و بخش وسیعی از این خط به‌زودی به‌صورت مشترک مورد استفاده اتوبوس‌های تندرو و تراموای چرخ‌لاستیکی قرار می‌گیرد. برای تسهیل تردد تراموای چرخ‌لاستیکی و اتوبوس‌های بی‌آرتی حدود 10هزار تن عملیات آسفالت‌ریزی و 2کیلومتر نرده‌گذاری انجام و در برخی نقاط هم رفیوژ میانی حذف شده است. علاوه بر خط‌کشی محوری، نصب تجهیزات سرجناغی‌ در ورودی ایستگاه‌ها نیز در حال اجراست.

خرید تراموا بعد از قبولی در آزمون‌‌ها
قرار است تراموای چرخ‌لاستیکی به‌مدت 6شب از ساعت 12تا 3بامداد در مسیر خط یک بی‌آرتی تست شود و این آزمایش تا پایان سال ادامه دارد. اگر نتیجه تست‌ها مثبت باشد مدیریت شهری به سمت تولید انبوه حرکت می‌کند. در مرحله تست مسافرگیری ندارد و پس از موفقیت در آزمایش‌ها با اخذ مجوز‌های لازم، 22رام از این مد جدید حمل‌ونقلی برای سال 1404سفارش داده می‌شود.


 ویژگی‌های تراموا (ای‌آرتی)
    برقی و صفر بودن آلایندگی
     جابه‌جایی مسافران بیش از دوبرابر اتوبوس‌های بی‌آرتی
     داشتن سیستم سیگنالینگ
    هزینه کم نگهداری
     قیمت مناسب
     سازگار با شرایط تهران(طبق مطالعات نظری)
    مد حمل‌ونقلی نوین
    شارژ سریع
    ایمن بودن و راحتی مسافران




 

این خبر را به اشتراک بگذارید