آرش نهاوندی؛ روزنامهنگار
پروتئین اغلب بهعنوان عنصر سازنده بدن انسان شناخته میشود. این درشت مغذی نقش مهمی در رشد، ترمیم و عملکرد کلی بدن دارد. تخممرغ بهعنوان یک منبع غنی از پروتئین، از سفیده و زرده تشکیل شده. اما سؤال مهم این است که کدام یک پروتئین و ارزش غذایی بیشتری دارد؟
فواید سفیده تخممرغ
کمکالری و کمچربی، منبع خوب پروتئین با کیفیت بالا، ایدهآل برای عضلهسازی و ریکاوری، بدون کلسترول یا چربی، سرشار از پتاسیم، ریبوفلاوین (ویتامین B2) و منیزیم.
فواید تخممرغ کامل
سرشار از پروتئین، مملو از ویتامینهای A، D، E و B12 همراه با کولین، حاوی چربیهای سالم و آنتیاکسیدان برای سلامت چشم.
تخممرغ کامل در مقابل سفیده تخممرغ
وقتی تخممرغ کامل را با سفیده تخممرغ مقایسه میکنیم، هر دو فواید تغذیهای منحصر به فرد خود را دارند، اما از نظر محتوای پروتئین و مشخصات کلی مواد مغذی تفاوت قابل توجهی دارند.
محتوای پروتئین
گفته میشود که سفیده تخممرغ حاوی حدود 3.6گرم پروتئین در هر تخممرغ بزرگ است و تقریبا پروتئین خالص با حداقل چربی یا کالری است. از طرف دیگر، یک تخممرغ کامل حاوی تقریبا 6گرم پروتئین است که زرده تقریبا نیمی از آن را تشکیل میدهد.
ارزش غذایی
سفیده تخممرغ کمکالری است و هر تخممرغ بزرگ حدود 17کالری دارد و بدون چربی و سرشار از پتاسیم و ریبوفلاوین است. فاقد ویتامینها، مواد معدنی و چربیهای ضروری موجود در زرده است. برعکس، تخممرغ کامل سرشار از مواد مغذی است و حاوی ویتامینهای ضروری (A، D، E، B12)، مواد معدنی (آهن، فسفر، سلنیوم) و چربیهای سالم است. زرده بهویژه مملو از کولین است که از سلامت مغز و متابولیسم حمایت میکند.
کدامیک سالمتر است؟
برای کسانی که روی یک رژیم غذایی کمکالری و پرپروتئین تمرکز میکنند یا نیاز به محدود کردن مصرف چربی و کلسترول دارند، سفیده تخممرغ انتخاب سالمتری است. برای کسانی که بهدنبال گزینهای کامل و غنی از مواد مغذی هستند که ویتامینهای ضروری و تغذیه کلی را فراهم کند، تخممرغ کامل گزینه عاقلانهتری است.
سه شنبه 16 بهمن 1403
کد مطلب :
247868
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/NxNkK
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved