• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 11 دی 1403
کد مطلب : 244807
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pg46y
+
-

نان شب

درباره نانوایی‌هایی که در ساعت‌های غیرمعمول هم تنورشان روشن است و نان تازه دست مشتری می‌دهند

زندگی
نان شب

فاطمه عسگری‌نیا-  ‌روزنامه نگار

در ساعتی که خیلی از مردم در رختخواب‌های گرم می‌خزند تا برای یک روز کاری جدید آماده شوند، چراغ برخی نانوایی‌های شهر تهران برای پخت‌وپز شبانه و جاماندگان زندگی روز هنوز روشن است و مشتریان پرو‌پا‌قرصشان با دلگرمی کار و فعالیت شبانه آنها بی‌دغدغه نیاز لقمه نان‌های خود را تامین می‌کنند. البته تعدادشان در این تهران دراندشت زیاد نیست اما همین تعداد انگشت‌شمار هم قوت قلب خیلی از مردم این شهر شده است؛ درست مثل دوران جنگ تحمیلی که خیلی از نانواهای شهر وقتی همکارانشان دست از کار و زندگی شستند و راهی جبهه‌ها شدند، به جبران نبود آنها با پخت‌وپز شبانه‌روزی خیال مردم را آسوده می‌کردند.

تنور روشن
دم‌دمای صبح، درست زمانی که هوا هنوز روشن نشده، شاطر که فلکه گاز را می‌پیچاند و آتش را به جان تنور می‌اندازد، تن تنور هنوز از داغی پخت‌وپز نیمه‌شب گذشته داغ داغ است؛ نانوایی سنگکی که دل خیلی از مردم بالا و پایین شهر گرم فعالیت‌های پخت‌وپز آن تا دیروقت است . چراغ این نانوایی در خیابان رودکی تقاطع خیابان مرتضوی در منطقه10 تهران تا ساعتی از پاس شب روشن است، اهالی محله و دیگر شهروندان تهرانی دغدغه سفره خالی از نان ندارند. در میانه شهر است به‌خاطر همین اغلب مردمی که گذرشان به خیابان رودکی می‌افتد، ترجیح می‌دهند نان داغ سنگک را شب به شب از این نانوایی تهیه کنند و به خانه ببرند.

دغدغه نان نداریم
«قبلا این نانوایی شبانه‌روزی بود یعنی هر ساعتی از شبانه‌روز که اراده می‌کردی می‌دانستی نان داغ تازه هست»؛ این حرف‌ها را یکی از مشتریان پرو‌پا‌قرص نانوایی می‌زند: «یکی از دغدغه‌های بزرگ خیلی از مردم این شهر تهیه نان در ساعات بعد از اتمام کار نانوایی‌های شهر است. اغلب ما ساعت کاری‌مان صبح کله‌سحر است و شب‌ها حدودا 9 و 10‌شب به خانه برمی‌گردیم؛ ساعتی که معمولا نانوایی‌ها الک‌ها را آویزان کرده‌اند و تنورها را خاموش، اما این نانوایی یکی از آن نانوایی‌هایی است که با پخت شبانه تا ساعت 12 شب این امکان را به ما داده که دیگر دغدغه‌ای برای تهیه نان بعد از ساعت کاری نداشته باشیم.»

تهران، شهری با نیازهای شبانه
مشتری دیگری درحالی‌که مشغول جمع‌کردن نان‌های داغ و تازه خود است، می‌گوید:« تهران شهری متفاوت با شهرهای دیگر است. زندگی در نیمه‌شب‌های این شهر هم جریان دارد. جمعیت زیادی از مردم شهر از ساعت 9 شب به بعد از محل کار که اغلب خارج از شهر است به خانه برمی‌گردند و زمان کافی برای تامین مایحتاج روزانه خود ندارند. وجود چنین مراکزی اعم از فروشگاه‌های زنجیره‌ای شبانه‌روزی یا نانوایی‌ها و مراکز عرضه میوه و تره‌بار در شب باعث می‌شود که به نیاز این قشر هم جامه عمل پوشانده شود. من ساکن محله پیروزی هستم و مجبورم نان مورد نیاز خود را شب‌ها از منطقه10 و این نانوایی تهیه کنم این در حالی است که اگر در هر منطقه و محله چنین امکاناتی بود قطعا ما هم در آرامش بهتر و زمان مناسب‌تری نیاز خود را تامین می‌کردیم.»





 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :