ایوان شمس؛ میزبان ستارگان شهر
آیین نکوداشت آیتالله مهدویکنی با حضور مدیران شهری و شخصیتهای علمی، اجتماعی، سیاسی و... برگزار شد
محمد سرابی-روزنامهنگار
مراسم معرفی و بزرگداشت مفاخر علمی، فرهنگی، سیاسی و انقلابی شهر تهران به همت اداره مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در قالب رویداد «ستارگان شهر» برگزار میشود. نخستین رویداد سوم آذرماه برگزار شد و به تجلیل از شهید فخریزاده اختصاص داشت. دیروز(24آذر) ایوان شمس میزبان رویداد ستارگان شهر بود و به مناسبت هفته وحدت حوزه و دانشگاه آیین نکوداشت آیتالله محمدرضا مهدویکنی با حضور مدیران شهری و شخصیتها و چهرههای سیاسی، اجتماعی و... برگزار شد و هر یک از شخصیتها به تشریح ابعاد شخصیتی بنیانگذار دانشگاه امام صادق(ع) پرداختند.
آیت الله مهدویکنی از مفاخر ایران و جهان اسلام بود
غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی
آیت الله مهدویکنی بیگمان از مفاخر تهران، ایران و جهان اسلام بود و این چهره باید بیش از گذشته معرفی شود. ایشان پرورشیافته مکتب حاجآقای برهان بود و بعدها شاگرد علامهطباطبایی و امام شد. ایشان عضو شورای انقلاب و مورد اعتماد امام(ره) بودند و کمیته انقلاب اسلامی به ایشان سپرده شد. بعد از واقعه ۸شهریور او مدتی نخستوزیر شد اما بلافاصله به دانشگاه رفت و دانشگاه امام صادق را مدیریت کرد. در اواخر عمر نیز ریاست مجلس خبرگان را برعهده گرفت و این ماموریت را به خوبی به سرانجام رساند. بهمعنای واقعی کلمه مهدویکنی یک اصولگرای واقعی و از افراط و تفریط به دور بود. آرامش، طمأنیه و صلح درونی با خدا منجر به آرامش او و دیگران و حتی مخالفانش میشد و بعد از فوت مخالفانش نیز او را به انصاف در برخورد با دیگران ستودند.
مهدویکنی قریبالفتوا بود
حجت الاسلام سیدمصطفی میرلوحی،مدیرکل روابطعمومی و امور بینالملل دانشگاه امام صادق(ع)
در دوران مبارزه مقلدان امام(ره) در پاسخ به مقلدانی که به ایشان دسترسی نداشتند بیان کردند که مهدویکنی قریبالفتواست و این جایگاه این عالم وارسته و نظر امام را نسبت به ایشان نشان میدهد. مهدویکنی مسئولیت دانشگاه را از هر تکلیف و ریاستی مهمتر میدانست و تلاش ميکرد در دانشگاه منشأ اثر باشد.
تمایلی به بیان خدمات خود نداشت
غلامرضا خواجهسروی، نویسنده و استاد دانشگاه
برای جمعآوری خاطرات آیتالله مهدویکنی بیش از ۱۸ماه زمان صرف شد؛ چراکه ایشان تمایلی به بیان خدمات خود نسبت به انقلاب نداشت. بعد از انتشار کتاب موافقان و مخالفانی وجود داشت که در چاپ دوم، نظر مخالفان نیز لحاظ شد. آیتالله مهدویکنی هر جا که انقلاب اسلامي به او نیاز داشت به موضوعات ورود میکرد و علاقهای به پست و منصب دنیوی نداشت. ایشان بارها بیان کردند كه مرجعیت و مناصب مختلف اهمیتی برای ایشان ندارد. رسالت خود را تربیت نیرو برای نظام و انقلاب میدانست. مهدویکنی به وعده خود پایبند بود و دانشگاه امام صادق را بنا کرد و اکنون شاهد نتایج آن در جامعه هستیم.
شخصیت منطقی داشت
سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
ایشان شخصیتی دلنشین و منطقی داشت. شاید مهمترین ویژگی آیتالله مهدویکنی این بود که به نرمافزاری که در حرکت بزرگ انقلاب اسلامی شکل گرفت، بهشدت پایبند و متعصب بود. تمدنسازی معارف و مفاهیم قرآنی و اهلبیت(ع) تا پیش از انقلاب اسلامی امتداد نیافته بود و بعد از انقلاب این مهم با تلاش صورتگرفته از سوی آیتالله مهدویکنی محقق شد؛ چرا که به این موضوع توجه جدی و عمیق داشت. آیتالله مهدویکنی بهرغم امکان فراوان برای بهدست آوردن مسئولیتهای مختلف در نظام اسلامی، سنگر دانشگاه و توجه به تربیت نسلی دانشگاهی و انقلابی را بهعنوان ماموریت خود در مسیر امتداد انقلاب اسلامی برگزید. بیش از ۳۰سال تلاش شبانهروزی در دانشگاه امام صادق(ع) و تربیت نسلی از جوانان انقلابی در این دانشگاه سبب شده است امروز شاهد پیشرفتهای بزرگی در جامعه باشیم که این روند همچنان ادامه دارد.