• سه شنبه 6 آذر 1403
  • الثُّلاثَاء 24 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 26
سه شنبه 6 آذر 1403
کد مطلب : 241557
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/y8KER
+
-

تمام مزایا و مضرات چای در یک قاب

در طول سال‌های سال در کشورهای آسیایی مثل ایران، ترکیه و حتی  بریتانیا چای اصلی‌ترین نوشیدنی بوده که در صبحانه، عصرانه و مهمانی‌ها و انواع مراسم سرو می‌شده است، اما این نوشیدنی دلپذیر چه از نوع سیاه، سبز و انواع دیگر آن مانند هر نوشیدنی و خوراکی دیگری، مزایا و معایبی دارد.

مزایای چای
 سلامت قلب را افزایش می‌دهد.چای سرشار از فلاونوئیدهاست؛ یک عامل طعم‌دهنده که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است که باعث کاهش فشار خون و افزایش کلسترول می‌شود.

 عملکرد شناختی را تقویت می‌کند.کافئین موجود در چای به‌طور هماهنگ با اسید آمینه «ال تئانین» برای ایجاد یک حالت متمرکز و آرام کار می‌کند.

به گوارش کمک می‌کند.مطالعات نشان می‌دهد چای‌ مانند نعناع، علائم مرتبط با سوء‌هاضمه را کاهش می‌دهند و یک درمان محبوب برای ناراحتی معده محسوب می‌شوند.

قدرت ایمنی را افزایش می‌دهد.محققان در تحقیقات انجام گرفته متوجه شده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای می‌توانند سلول‌های ایمنی را تقویت و در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها ازجمله برخی از سرطان‌ها مقاومت کنند.

باعث آرامش و کاهش استرس می‌شود. دم کردن یک فنجان چای و نوشیدن آهسته و جرعه جرعه آن می‌تواند تأثیر آرام‌بخشی بر بدن و ذهن داشته باشد.

مضرات چای
ممکن است باعث بی‌خوابی شود.کافئین موجود در چای، یک محرک است و مصرف آن می‌تواند باعث بی‌خوابی و کیفیت پایین خواب شود.

می‌تواند دندان‌ها را لک کند.چای حاوی تانن است، این مواد شیمیایی می‌توانند به مرور زمان دندان‌ها را لک کنند.

می‌تواند باعث کمبود آهن شود.پلی‌فنول‌های موجود در چای می‌توانند جذب آهن از منابع گیاهی غذایی را مهار کنند.

می‌تواند معده را تحریک کند.اسیدیته موجود در چای می‌تواند برای برخی افراد منجر به ناراحتی معده، ریفلاکس اسید یا ورم معده شود.

اگرچه چای ملایم‌تر از قهوه است، اما کافئین دارد؛ بنابراین استفاده بیش از حد از چای منجر به علائمی مانند بی‌قراری، سردرد و افزایش ضربان قلب می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید