• سه شنبه 29 آبان 1403
  • الثُّلاثَاء 17 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 19
سه شنبه 29 آبان 1403
کد مطلب : 240843
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0gJMK
+
-

سلام، بازنده همیشگی

قرقیزستان طی 5بازی با ایران 5بار باخته و 22گل خورده که خفیف‌ترین باختش مقابل همین قلعه‌نویی بوده است

سلام، بازنده همیشگی

تیم ملی ایران در ششمین بازی خود از گروهA رقابت‌های مقدماتی جام‌جهانی2026، عصر امروز به مصاف تیم ملی قرقیزستان خواهد رفت. در این بازی، قرقیزستان میزبان است و مسابقه از ساعت17:30 در ورزشگاه دولن اومورزاکوف شهر بیشکک، پایتخت قرقیزستان برگزار می‌شود. تیم ملی ایران 5بازی دور رفت خود را با نتایج دلخواه یعنی 4برد و یک مساوی به پایان رساند و حالا آماده است تا با کسب یکی دو پیروزی دیگر در دور برگشت صعود زودهنگامش را به نخستین جام‌جهانی 48تیمی تاریخ جشن بگیرد. ایران با 13امتیاز و تفاضل گل 6+ در صدر گروه اول قرار گرفته است. ازبکستان با 10امتیاز و قطر و امارات با 7امتیاز درتعقیب ملی‌پوشان ایران هستند. قرقیزستان هم تیمی است که با 3امتیاز رتبه پنجم را دارد و ‌جز برتری مقابل کره‌شمالی در سایر بازی‎هایش شکست خورده است. این تیم در بازی رفت که تنها بازی برگزارشده این گروه در کشور ایران بود، با یک گل در فولادشهر شکست خورد و حالا شرایط لازم برای ثبت دومین باخت این تیم مقابل ایران نیز با وجود برخورداری قرقیزها از امتیاز میزبانی مهیا به‌نظر می‎رسد.
 
   طارمی؛ گلزن‌ترین علیه قرقیزستان
ایران و قرقیزستان تا‌کنون 5بار با یکدیگر روبه‌رو شده‌اند و هر 5بار پیروزی سهم ملی‌پوشان ایرانی بوده است. از همان نخستین مسابقه 2تیم در سال1997 که با برتری 7 بر صفر ایران تمام شد، تا همین بازی دو سه ‌ماه قبل که در روز 15شهریورماه با برتری یک بر صفر ایران تمام شد، برتری همیشه از آن ایران بوده و قرقیزستان حتی یک مساوی هم از ایران نگرفته است. جالب اینکه پرگل‌ترین برد ایران در همان مسابقه اول در چارچوب مقدماتی جام‌جهانی1998 رقم خورده و نزدیک‌ترین باخت قرقیزستان نیز همین شکست یک بر صفر در بازی اخیر 2تیم بوده است. ایران در این 5تقابل، 22بار دروازه قرقیزستان را باز کرده و 2بار هم شاهد فرو‌ریختن دروازه‌اش بوده است. مهدی طارمی با 5گل، گلزن‌ترین بازیکن ایران در مصاف با قرقیزستان بوده و کریم باقری (3گل)، سردار آزمون (3گل)، خداداد عزیزی (2گل)، کریم انصاری‌فر (2گل)، فرهاد مجیدی (2گل) و علی دایی، مهرداد میناوند، علی موسوی، مسعود شجاعی و مهدی ترابی هر کدام یک گل وارد دروازه قرقیزستان کرده‌اند. 2گل خورده ایران نیز توسط احمدرضا عابدزاده و علیرضا بیرانوند دریافت شده است. ضمن اینکه همین 2دروازه‌بان به همراه علیرضا حقیقی هر کدام سابقه یک کلین‌شیت را مقابل این حریف آسیایی داشته‌اند.
 
   حمله، حمله، حمله، ‌ای امیر کوبنده!
بعد از برد یک بر صفر در بازی رفت که با گل مهدی طارمی به‌دست آمد، هواداران حاضر در ورزشگاه فولادشهر در اعتراض به نمایش تیم ملی شعارهای زیادی علیه کادر فنی سر دادند که باعث بروز حاشیه‌ها و حرف‌وحدیث‌های فراوانی هم در پایان مسابقه شد؛ جایی که طارمی تمام‌قد پشت سرمربی تیم ملی و هم‌تیمی‌های خودش ایستاد و انتقادات تندی را علیه تماشاگران مسابقه و شعارهای خاص آنها مطرح کرد. روز گذشته نیز امیر قلعه‌نویی در نشست مطبوعاتی قبل از بازی حملات تندی خطاب به منتقدانش داشت و به شکلی عجیب، یک‌بار دیگر از اتفاقات سال2007 یاد کرد! قلعه‌نویی که نمایش تیمش در نیمه دوم بازی با کره‌شمالی بسیار انتقادبرانگیز بوده در ابتدای صحبت‌هایش با قاطعیت گفت: «خیلی خوشحالم مسئولیت تیمی را برعهده دارم که در 29بازی، 71گل زده داشته است، درحالی‌که تیم ملی با نگرش 10ساله دیگری مواجه بوده است. ما در کمترین زمان تیمی تهاجمی درست کردیم. اینها لطف خدا و اهل‌بیت(ع)، فدراسیون فوتبال و بازیکنان است. خیلی خوشحالم تیم ملی بعد از 18سال در رده نوزدهم جهان ایستاده است.»
قلعه‌نویی ضمن اشاره به 13امتیازی‌بودن ایران، ژاپن و کره‌جنوبی گفت: «این بی‌حاشیه‌ترین تیم ملی تاریخ ایران است و واقعا متأسفم که برخی افراد اشتباهات فردی، ساختار و گل اتفاقی را نمی‌توانند تشخیص دهند. در حال حاضر نیز‌ یکی از اهداف‌مان حضوری سریع در جام‌جهانی است که خوشایند بعضی‌ها به‌عنوان مربی ایرانی نیست. ترکش‌ها شروع شده است و به‌نوعی یاد سال2007 می‌افتم. شاید بحث جام‌جهانی با حضور مربی ایرانی مورد علاقه خیلی از آدم‌ها نباشد چون ممکن است یک‌سری از مسائل‌شان قطع شود!» سرمربی تیم ملی البته از اشاره چندین‎باره به قطاری که چون در حال حرکت است به آن سنگ می‎زنند نیز غافل نشد.

زوج سال گذشته پرسپولیس
مصدومیت سامان قدوس که در بازی قبلی هم غایب بود به همراه اخراج شجاع خلیل‌زاده و محرومیت او از این مسابقه، 2علامت سؤال بزرگ تیم ملی در مقابل قرقیزستان خواهند بود. احتمالا زوج دفاع میانی تیم ملی با نعمتی و کنعانی‌زادگان شکل خواهد گرفت؛ یعنی همان زوجی که بعد از اخراج شجاع 40دقیقه مقابل کره‌شمالی بازی کرد. در خط میانی هم احتمالا نورافکن جانشین قدوس می‌شود و ستاره بازی با کره‌شمالی یعنی محمد محبی با رفع مصدومیتش بار دیگر در ترکیب قرار خواهد گرفت. به این ترتیب ترکیب احتمالی ایران با بیرانوند، میلاد محمدی، حردانی، نعمتی، کنعانی، عزت‌اللهی، نورافکن، قائدی، محبی (جهانبخش)، طارمی و آزمون شکل خواهد گرفت.

روزگار سپری‌شده
آیا مشکل رامین رضاییان اختلاف‌سلیقه است که نیازی به وساطت باشد؟
بعد از نمایش متزلزل تیم ملی برابر کره‌شمالی، صحبت‌های زیادی درباره برخی ستاره‌های غایب که می‌توانستند به این تیم کمک کنند، انجام شد. در این میان بعضی هم یاد رامین رضاییان افتادند؛ چنان‌که فیروز کریمی، سرمربی قدیمی فوتبال کشورمان با انتشار یک ویدئوی غیرمنتظره رسما از امیر قلعه‌نویی خواهش کرد رضاییان را به تیم ملی برگرداند و حتی گفت حاضر است برای رقم‌خوردن این اتفاق، وساطت کند. رضاییان هم با بازنشر ویدئوی کریمی، از او تشکر کرد تا معلوم شود خیلی دلش می‌خواهد به تیم ملی برگردد.

   دعوت با کدام درخشش؟
رضاییان البته فوتبالیست خوبی است و فصل گذشته هم به‌عنوان بهترین بازیکن لیگ برتر انتخاب شد، اما شرایط او در فصل جاری چطور بوده؟ آنقدر سزاوار بوده که عدم‌حضورش در تیم ملی توی ذوق بزند و نیاز به ایجاد کمپین و وساطت و اینطور چیزها داشته باشد؟ حتی مرور گذرا بر اخبار و اتفاقات این فصل هم نشان می‌دهد رامین فعلا در استقلال دوران خوبی نداشته، در امور دفاعی به پاشنه آشیل تیمش تبدیل شده و حتی در فاز هجومی هم نتوانسته آمارهای درخشان فصل قبل را تکرار کند. این بازیکن برخی حواشی دیگر هم داشته که دیگر نیازی به یادآوری آنها نیست، اما مجموعه این مسائل، غیبت رامین در اردوهای تیم ملی را تا حدی توجیه می‌کند؛ لااقل آنقدر که دیگر کسی به داستان به چشم یک شگفتی و اتفاق غیرمنتظره نگاه نمی‌کند. بعد هم وقتی صحبت از «وساطت» می‌شود، این یعنی لابد اختلاف‌سلیقه و مشکل شخصی در میان است، درحالی‌که یادمان نمی‌آید چنین چالشی بین رضاییان و کادرفنی تیم ملی به‌وجود آمده باشد. از قرار معلوم داستان عدم‌دعوت از او کاملا فنی است و شاید از جایی سرچشمه می‌گیرد که رامین بنا بر یکی از عادات همیشگی‌اش، سر گل سوم قطر به ایران در نیمه‌نهایی جام‌ملت‌های آسیا آفساید را پر کرد و کاخ رویاهای امیر را فرو ریخت. حالا کدام میانجیگری؟ چه وساطتی؟

   جوانگرایی با بازیکن 34‌ساله؟
وجه مشترک بسیاری از انتقادات از تیم ملی، میانگین سنی بالای این تیم است. دیگر همه دارند می‌بینند چه اتفاقاتی رخ می‌دهد. بازیکنان جوانی که به اردو دعوت می‌شوند، فرجامی غیر از نشستن روی نیمکت یا سکونشینی ندارند. میانگین سنی ترکیب اصلی تیم ملی در بازی با کره‌شمالی 29.2 بود و این یعنی تیم ایران نیاز شدید به تزریق نیروهای جدید دارد تا آینده را از دست ندهد. در چنین شرایطی، اصرار بر حضور یک مدافع کناری 34‌ساله در تیم ملی چه منطقی می‌تواند داشته باشد؟ به جای اینکه دست‌کم قدیمی‌های این فوتبال از حضور بازیکنان جوان‌تر دفاع کنند و بگویند بازی با امثال کره‌شمالی و قرقیزستان بهترین فرصت برای پوست‌اندازی است، تازه کمپین بازگشت رضاییان به تیم ملی درست می‌شود! همه اینها در حالی است که رامین بعد از یک انتقال جنجالی و بسیار گران‌قیمت به استقلال، ابتدا باید شرایطش در این تیم را تثبیت کند. فراموش نکنیم تا اینجا تنها کلین‌شیت آبی‌ها در غیاب رضاییان رقم خورده که می‌تواند یک زنگ خطر برای آقای ستاره باشد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید