• پنج شنبه 8 آذر 1403
  • الْخَمِيس 26 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 28
شنبه 19 آبان 1403
کد مطلب : 239955
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjJPw
+
-

دانشجویان، پهلوان می‌شوند

دانشگاه فرهنگیان اصفهان صاحب نخستین زورخانه دانشگاهی کشور شد

گزارش
دانشجویان، پهلوان می‌شوند

راحله عبدالحسینی-روزنامه‌نگار

آغاز به‌کار نخستین زورخانه دانشگاهی کشور در دانشگاه فرهنگیان اصفهان بی‌ارتباط نیست با اینکه اصفهان پایتخت پهلوانی کشور معرفی شده‌است. در پایتخت پهلوانی کشور، هم نهادها و مراکز فرهنگی و ورزشی برای ترویج و گسترش فرهنگ زورخانه‌ای و پهلوانی گام برمی‌دارند و هم میزبان رویدادهای مهم و جشنواره‌های پهلوانی می‌شوند تا این فرهنگ را به نسل جدید بسپارند. «علی‌اکبر کجباف» رئیس دانشگاه فرهنگیان اصفهان به همشهری می‌گوید که درخواست و علاقه دانشجویان به آداب پهلوانی و ورزش‌های باستانی سبب شد نخستین زورخانه دانشگاهی کشور در این دانشگاه افتتاح شود تا معلمان آینده علاوه بر تخصص علمی، درباره فرهنگ و هویت ملی نیز شناخت داشته‌باشند.

دانشجوی آداب زورخانه
زنگ زورخانه دانشگاه فرهنگیان از سوی مرشدان صاحب‌نام و پیشکسوتان ورزش باستانی در اصفهان نواخته می‌شود. عکس‌های قدیمی جهان پهلوان تختی و پهلوانان قدیم محله‌های اصفهان بر دیوارها قاب شده و یاد بزرگمردان را زنده نگه می‌دارد. وسایل ورزش باستانی هم دورتادور زورخانه قرار گرفته‌است.
دانشجویان به رسم آداب پهلوانی زورخانه سر خم می‌کنند و وارد زورخانه می‌شوند. زورخانه مقدس است و برای همین در ورودی آن را کوتاه‌تر می‌گیرند تا رسم ادب هنگام ورود به جا‌آید. برخی به آداب زورخانه آشنا هستند و برخی به‌اصطلاح ترم یک هستند. فرق چندانی هم نمی‌کند. همه در گود زورخانه با هم برابرند و ورزشکاران این زورخانه در یک خصلت با هم مشترک‌اند؛ همگی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اصفهان هستند. علی‌اکبر کجباف، رئیس دانشگاه فرهنگیان اصفهان به همشهری می‌گوید: «درخواست دانشجویان سبب شد تا از سالن‌های ورزشی موجود در دانشگاه برای راه‌اندازی زورخانه بهره ببریم و سالن تکواندو را به زورخانه تبدیل کنیم.»
علی اکبر کجباف ادامه می‌دهد: «برای این کار از مرشدهای قدیمی کمک گرفتیم که درست و دقیق درباره تجهیز سالن ورزشی و تبدیل آن به زورخانه ما را راهنمایی کردند.» حالا زورخانه دانشگاه هیچ کم و کسری از زورخانه‌های دیگر ندارد.

مرشدهای کهنه‌کار
رئیس دانشگاه فرهنگیان اصفهان می‌گوید که پس از گذشت چند روز از افتتاح زورخانه دانشگاه با استقبال خوب دانشجویان روبه‌رو شد‌ و ادامه می‌دهد: «دانشجویان زیادی ترجیح می‌دهند در ساعات فراغت خود به زورخانه بیایند و برای آموزش ثبت‌نام کرده‌اند. یکی دیگر از دلایل اشتیاق دانشجویان حضور مرشدهای قدیمی اصفهان برای آموزش در این زورخانه است.»
 علی‌اکبر کجباف تأکید دارد که آموزش راه و رسم پهلوانی در این زورخانه اولویت دارد و ادامه می‌دهد: «از زورخانه به‌عنوان مسجد دوم شیعیان نام برده می‌شود. جایی که خصلت‌هایی مثل ادب، متانت، دست افتاده را گرفتن، صبوری و فروتنی تمرین می‌شود. ورزش زورخانه‌ای شناسنامه و بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ماست و از آنجا که رسالت اصلی دانشگاه فرهنگیان هم تربیت معلمان است، امیدواریم دانشجویان خودشان این مفاهیم عمیق را به نسل آینده منتقل کنند.» ‌



 

این خبر را به اشتراک بگذارید