آشپزهای ماهر در یوسفآباد
خمینیها
ساخت حسینیه و مسجد و ایجاد گعدههای مذهبی
***
اهالی خمین از ابتدای دهه 20به قصد زندگی و راهاندازی کسبوکارهای پر رونق وارد تهران و ساکن یوسفآباد شدند. فتحالله مختاری، یکی از نخستین مهاجران خمین که در یوسفآباد ساکن شد میگوید: «وقتی نخستین گروه اهالی خمین به یوسفآباد آمدند این منطقه مملو از قناتهای پرآب بود و همین موجب شد آنها یکی پس از دیگری به تهران بیایند، چون شغل اصلی آنها در خمین کشاورزی بود. از طرفی آنها آشپزهای ماهری بودند و مدتی بعد از سکونت در یوسفآباد رستوران 4فصل را در خیابان اسدآبادی امروزی راه انداختند و با انواع غذاهای اصیل و خوشمزه از مشتریهای تهرانی پذیرایی میکردند. آنها بعدها رستوران حاتم را هم در خیابان مستوفی راه انداختند که باغ رستوران و یکی از تفرجگاههای اهالی یوسفآباد در دهه 30بود. در آن سالها از بین اهالی یوسفآباد کمتر کسی را میتوان سراغ داشت که دستپخت آشپزهای خمینی را نچشیده باشد.»