«جوزقند» نوعی شیرینی شبیه خشکبار است که با نام قمصر و برزک تهیه میشود. برزک یک شهر کوهستانی در 50کیلومتری کاشان است که زمستانی سرد دارد و بهار و تابستانی معتدل.
جوزقند با نوعی هلوی محلی به نام الگ یا آلو، انجیر و نوعی گلابی تهیه میشود و البته در برزک، قمصر و مناطق کوهستانی بیشتر آن را با الگ و آلو درست میکنند؛ چون با ته مزه ترشتر، متقاضی بیشتری دارد. به این ترتیب که از نیمه خشک کردن الگ و کندن پوست آن، هسته میوه را نیز خارج میکنند، پس از آن بادام، پودر نخودچی یا پودر هسته تلخ زردآلو را با قند میسایند و داخل میوه الگ که هسته آن خارج شده میریزند و زیر آفتاب میگذارند تا
خشک شود.
دانش تولید جوزقند به شماره ۱۸۵۲ با محوریت قمصر و برزک تیر سال 1398در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
جوزقند؛ شیرینی محلی برزک
در همینه زمینه :