گوشت قرمز و خطر ابتلا به دیابت نوع2
آیا میدانستید که مصرف گوشت فرآوری شده و حتی فرآوری نشده، میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2شود؟ این تحقیق، نتیجه مطالعهای است که روی 2 میلیون نفر در 20 کشور جهان انجام شده است که مدیریت آن را محققانی از دانشگاه کمبریج بر عهده داشتهاند. در این تحقیق، حتی گوشت قرمز فرآوری نشده نیز با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2مرتبط دانسته شده است. در این تحقیقات، محققان دریافتهاند که اگر بهطور مرتب 50گرم گوشت فرآوری شده در روز که معادل 2 برش ژامبون باشد، مصرف کنید، این میتواند 15درصد ابتلا به دیابت نوع 2را بیشتر کند. همچنین مصرف 100گرم گوشت قرمز فرآوری نشده در روز که معادل یک استیک کوچک باشد، 10درصد باعث رشد خطر بیشتر ابتلا به دیابت نوع 2خواهد بود.
جالب اینکه در این تحقیقات جهانی، مصرف مرتب 100گرم گوشت طیور در روز در تحلیلهای اولیه با 8درصد خطر بیشتر همراه بوده. اما در تحلیلهای نهایی این تحقیقات، این درصد کمتر و ضعیفتر شده است، درحالیکه درصد گوشت قرمز فرآوری شده و نشده دستنخورده باقی مانده است.