این خوراکیها را در مایکروویو گرم نکنید
مایکروویو یک شگفتی از فناوری مدرن است. با تکنولوژی بهکار رفته در این دستگاه میتوان غذای یخ را گرم کرد، زمان پخت را کاهش داد، زمان آمادهسازی را سرعت بخشید و کار آشپز خانه را آسانتر کرد. اما بهتر است بدانید که همه مواد غذایی را نباید داخل مایکروویو گذاشت. برخی از غذاها، نوشیدنیها و ظروف میتوانند سموم آزاد کنند، سوزانده و ذوب شوند. این غذاها را بیشتر بشناسید.
تخممرغ
اگر تخممرغ آبپز سفت را بهمدت 15ثانیه در مایکروویو قرار دهید، ابتدا همهچیز خوب است تا زمانی که تخممرغ را برش دهید و شاهد منفجر شدنش شوید. بخار ایجاد شده ناشی از گرم کردن در ماکروویو نمیتواند از سفیده تخممرغ خارج شود، بنابراین فشار ایجاد میکند. وقتی تخممرغ را میبرید بخار آن به شکل انفجار میتواند شما را بسوزاند.
سیبزمینی
اگر تصمیم گرفتید سیبزمینی پخته و سرد شده را دوباره گرم کنید، باید کارهایی را جهت پیشگیری از سمیشدن آن انجام دهید. سیبزمینی اغلب محل تجمع کلستریدیوم بوتولینوم، باکتری بوتولیسم است. وقتی سیبزمینیها پخته میشوند، درصورتی که بهدلیل عدممصرف به سرعت وارد یخچال نشوند، تکثیر هاگهای باکتریها در آنها رخ میدهد. گرم کردن دوباره آنها هم نمیتواند این باکتریها را از بین ببرد.
گوشتهای فرآوری شده
بیکن و انواع سوسیس و کالباس را باید روی اجاق گاز یا فر بپزید نه در مایکروویو. حرارت دادن این محصولات گوشتی فرآوری شده منجر به تشکیل مواد اکسیداسیون کلسترول (COPs) میشود. تحقیقات نشان میدهد که مصرف این خوراکیها با این شیوه منجر به التهاب و تجمع پلاک در شریانها میشود.
لیوان آب
گرمکردن آب برای چای در مایکروویو بسیار سریعتر از صبرکردن روی کتری برای جوشاندن است، اما صرفهجویی در زمان ممکن است برای شما گران تمام شود. آبی که بهخودی خود در مایکروویو گرم میشود ممکن است هیچ حبابی نداشته باشد، اما با اضافه کردن یک چای کیسهای، قاشق یا حتی حرکت دادن آب این حبابها به سرعت ایجاد میشوند که خطرناک هستند. در موارد نادر، حتی ممکن است لیوان حاوی آب گرم شده در مایکروویو منفجر شود.
سس گوجه فرنگی
حرارت دادن سس گوجه فرنگی در مایکروویو اغلب به ازهمپاشیده شدن آن ختم میشود. گرما و بخار تولید شده هنگام گرم شدن، به سختی از مواد سس غلیظ خارج میشود. بخار آنقدر جمع میشود که میتواند به اندازهای قدرت داشته باشد که باعث پاشیدن سس روی دیوارههای مایکروویو شود. در برخی موارد، سس حتی ممکن است با همزدن منفجر و عامل سوختگی و لک شدن لباس شود.
فلفل
فلفل قرمز تند، نارنجی یا سبز حاوی ترکیبی به نام کپسایسین است که در هوای محصور در مایکروویو بخار میشود. درنتیجه باز کردن در مایکروویو شما را در معرض بخارهایی قرار میدهد که میتواند ریه، گلو، چشمها و بینی شما را تحریک کند و بسوزاند.