• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
پنج شنبه 27 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 225290
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5nj6
+
-

کوچه پاچنار

کوچه پاچنار


کوچه مردان بزرگ
هر چند طول کوچه پاچنار که سال‌هاست به نام شهید رحیمی مزین شده، به ۳۰۰‌متر هم نمی‌رسد اما آوازه انسان‌هایی که در این کوچه متولد شده و زندگی کرده‌اند، گاهی به همه جای ایران رسیده است. شیخ محمدرضا خاتمی بروجردی که از علمای حوزه علمیه برهان بوده است، شهید آوینی، استاد علایی و شاعر نام‌آشنا ابوالحسن توحیدی و حاج‌آقا کاشانی از این کوچه برخاسته‌اند.

کاروانسرای قجری
در این کوچه برخلاف نامش خبری از درخت چنار نیست. اما در گذشته‌ای نه چندان دور چنار قطور و کهنسالی که محل کسب و کار پیرمرد کفاش محله بوده، در این کوچه نفس می‌کشید. هر چند در حال حاضر اثری از این چنار نیست اما بقایای ساختمان کاروانسرایی مربوط به دوره قاجار دیده می‌شود. این کاروانسرا که روزگاری در فهرست آثارملی ثبت شده بود، در حال حاضر به انبار کالاهای کسبه تبدیل شده است.

گشت وگذار در بازار سنتی
در مجاورت کوچه پاچنار، بازار سنتی شهر ری قرار دارد. در بخش منتهی به بازارچه بوی انواع ادویه‌، گیاهان دارویی و عطرهایی که در مغازه‌های بازار عرضه می‌شود به مشام می‌رسد. بعد از زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) می‌توانید در این حوالی حسابی کوچه گردی کنید؛ چراکه گشت و گذار در ری بدون حضور در بازار و خوردن کباب کوبیده کامل نمی شود؛ بازار سنتی‌ای که قدمتش به دوره صفویه برمی‌گردد و در دوره قاجار نیز بازسازی شده است. این بازار نیز به سبک همه بازارهای سنتی ایران شامل دو راسته است که یک ورودی به حرم حضرت عبدالعظیم دارد. بیشتر مغازه‌های آن شامل ادویه‌فروشی، عطاری، سوغاتی‌فروشی، چلوکبابی و ... است.

این خبر را به اشتراک بگذارید