• چهار شنبه 12 اردیبهشت 1403
  • الأرْبِعَاء 22 شوال 1445
  • 2024 May 01
شنبه 14 بهمن 1402
کد مطلب : 217598
+
-

غذاهای ویژه برای مقابله با التهاب زمستانی

آرش نهاوندی-روزنامه‌نگار

التهاب می‌تواند ناشی از عوامل متعددی مانند مشکلات زمینه‌ای و ژنتیکی، مصرف بیش از حد سدیم و عادات غذایی ناسالم باشد. دمای بسیار سرد هوا هم می‌تواند باعث التهاب و خستگی در بدن شود و التهاب زمستانی هم به همین دلیل رخ می‌دهد اما می‌توان با یکسری از مواد غذایی آن را درمان کرد.اما چرا سرما باعث التهاب و خستگی می‌شود؟ در هوای سرد کمتر از خانه خارج می‌شویم بنابراین کمتر در معرض نور خورشید قرار می‌گیریم که این مسئله می‌تواند منجر به کاهش سطح ویتامین D در بدن شود. همچنین می‌تواند بر الگوهای فعالیت بدنی و عملکرد سیستم ایمنی تأثیر بگذارد و التهاب را افزایش دهد. علاوه بر این، مصرف غذاهایی سرشار از قندهای تصفیه شده و چربی‌های ناسالم در طول ماه‌های زمستان هم می‌تواند منجر به التهاب شود. غذاهایی که می‌تواند در رفع این التهاب کمک کند را در ادامه بخوانید.
ماهی‌های چرب
اسیدهای چرب امگا3 موجود در ماهی‌هایی مانند سالمون و ساردین دارای اثرات ضد‌التهابی هستند. آنها می‌توانند به کاهش التهاب در بدن و حمایت از سلامت قلب کمک کنند.
توت‌ها
زغال‌اخته، توت فرنگی و سایر انواع توت‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام فلاونوئیدها هستند که اثرات ضد‌التهابی دارند.
سبزیجات
سبزی‌های تیره مانند کلم‌پیچ، اسفناج و چغندر سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند.
زردچوبه
کورکومین، ترکیب فعال موجود در زردچوبه، به‌دلیل خواص ضد‌التهابی قوی خود شناخته شده است. زردچوبه را برای کاهش التهاب زمستانی می‌توان به غذا اضافه کرد یا به‌عنوان مکمل مصرف کرد.
آجیل و دانه‌ها
بادام، گردو، دانه چیا و دانه کتان حاوی چربی‌های سالم و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند. آنها همچنین فیبر و سایر مواد مغذی ضروری را فراهم می‌کنند.
روغن زیتون
روغن زیتون اصل سرشار از چربی‌های تک غیراشباع است و حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌تواند به مبارزه با التهاب کمک کند. این یک عنصر اصلی در رژیم غذایی مدیترانه‌ای است که اغلب با اثرات ضد‌التهابی همراه است.
زنجبیل
زنجبیل برای قرن‌ها به‌دلیل خواص دارویی ازجمله اثرات ضد‌التهابی مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین از آن می‌توان برای کاهش اثرات التهاب زمستانی استفاده کرد .بنابر این می‌توان آن را به هر دو غذاهای شیرین و شور اضافه یا به‌عنوان چای مصرف کرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید