• سه شنبه 11 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 21 شوال 1445
  • 2024 Apr 30
شنبه 30 دی 1402
کد مطلب : 216187
+
-

توزیع گوشت وارداتی؛ به نام مردم به کام رستوران‌ها

بخشی از گوشت قرمز که با ارز نیمایی وارد کشور و در شبکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شود، به جای اینکه به‌دست مردم مصرف‌کننده برسد، راهی رستوران‌ها می‌شود و ضعف نظارت بر سازوکار توزیع این گوشت‌های عرضه شده انتقاد شهروندان را به همراه داشته است.
به گزارش همشهری، دولت با هدف کنترل بازار داخلی گوشت قرمز در تلاش برای افزایش واردات و توزیع گسترده گوشت یخ‌زده خارجی است و البته این سیاست باعث شده تا به‌گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای کنترل قیمت مواد خوراکی در داخل سالانه ۱۵ میلیارد دلار محصولات کشاورزی وارد شود. افت محسوس تولید گوشت قرمز به روایت مرکز آمار ایران در حالی استمرار دارد که علیرضا پیمان پاک، قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی از برنامه‌ریزی برای توزیع گسترده گوشت منجمد وارداتی با قیمت تعادلی ۲۸۵ هزار تومان خبر داده است. او دلیل افت تولید گوشت قرمز در داخل را خشکسالی 2سال اخیر و افزایش هزینه دامداران به‌علت حذف ارز ترجیحی اعلام و تأکید کرد: به همین دلیل پشتوانه دامی کشور به‌علت عرضه بیشتر دام‌های مولد دچار آسیب شد. با این توصیف راهکار کوتاه‌مدت از نظر مرد شماره 2این روزهای وزارت جهاد کشاورزی این است که دولت واردات گوشت گرم و منجمد را در دستور کار خود قرار دهد. پیمان‌ پاک می‌گوید: روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم وارداتی به بازار عرضه خواهد شد که از ۸ کشور در حال واردات است و از هفته آینده واردات گوشت قرمز گرم افزایش خواهد یافت و به ۳۰۰ تن خواهد رسید. او افزود: عرضه گوشت منجمد برزیلی با قیمت تعادلی ۲۸۵ هزار تومان هم افزایش خواهد یافت که مجموعه‌های بزرگ پرمصرف مثل رستوران‌ها و اصناف از این نوع گوشت استفاده خواهند کرد و از بازار گوشت گرم خارج خواهند شد و تا‌ماه رمضان ۳۵ هزار تن گوشت منجمد وارد خواهد شد. خبرنگار همشهری گزارش می‌دهد: با افزایش عرضه گوشت گرم در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، صف تقاضا به‌دلیل اختلاف قیمت گوشت عرضه شده با قیمت بازار زیادشده به‌گونه‌ای که مشاهدات نشان از ایستادن شهروندان به‌مدت چند ساعت برای خرید گوشت قرمز با قیمت دولتی شده است. برخی شهروندان دلیل این صف را مراجعه افرادی برای خرید گوشت با قیمت گوشت قرمز به نمایندگی از رستوران‌ها می‌دانند که باعث شده تا بخشی از گوشت توزیع‌شده، اساسا قبل از رسیدن به‌دست مردم، از کانال دیگری به افراد خاص داده شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید