پاتوق غذایی تهرانیهای قدیم کجا بود؟
نوستالژیهای خوردنی
از زمانی که تهران ردای پایتختی پوشید تا وقتی که کرکره نخستین رستوران آبرومند شهر بالا برود، حدود 150سال طول کشید. بعد از آن کمکم رستورانهای دیگر در نقاط مختلف شهر بهویژه محدوده بازار کسبوکارشان را راه انداختند و ویژگی آنها این بود که برخلاف غذاخوریهای تهران قدیم، در آنها شبیه رستورانهای اروپایی غذا را روی میز سرو میکردند. حالا سالها از آن روزها گذشته و برخی از رستورانهای قدیمی هنوز سرپا هستند.
نایب
وقتی صحبت از رستورانهای قدیمی تهران میشود، بعید است که نایب، قدیمیترین رستوران تهران به ذهن خطور نکند. این رستوران سال 1257توسط حاجعلیخان نایب در بازار تهران راهاندازی شد. بیش از 5نسل است که رستوران نایب با افتتاح شعبههای مختلف توسط فرزندان و نوادگان حاجنایب مدیریت میشود و توانسته مشتریان زیادی را جذب کند.
مسلم
امکان ندارد شما گذرتان به بازار بیفتد و هوس تهچینهای معروف مسلم را نکنید! اگر از خیابان ۱۵ خرداد گذر کنید، حتما رستوران و صف تشکیلشده جلوی آن را خواهید دید. محیط این رستوران کاملا سنتی و غذای اصلی و معروف آن چلوکباب است. سالاد، ماست و دیگر مخلفات نیز سلفسرویس هستند.
شرفالاسلامی
از سال 1317مشغول بهکار است و هنوز هم حال و هوای نوستالژیکش را حفظ کرده و حتی سرویسدهی هم مثل قدیم با ژتونهای فلزی انجام میشود. حسن حضور در رستوران شرفالاسلامی این است که علاوه بر چلوکباب در غذاهای دیگر مانند باقالیپلو با ماهیچه و تهچین نیز زبانزد است. اگر برای ناهار تشریف میبرید سعی کنید تا 12 آنجا باشید وگرنه میز گیرتان نمیآید و باید کلی منتظر بایستید!
تیمچه اکبریان
در دل بازار عودلاجان، تیمچه 260سالهای بهعنوان یکی از قدیمیترین سفرهخانههای سنتی تهران پذیرای مراجعان است. ویژگی این سفرهخانه ساختمان و معماری تاریخی و استفاده از ظرفهای قدیمی آن است. در ورودی سفرهخانه سماوری بزرگ با قوریهایی آماده است. در گوشههایی از محیط کمدهایی از وسایلهای قدیمی و دکوری چیده شده است.