• چهار شنبه 19 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 8 رجب 1446
  • 2025 Jan 08
سه شنبه 23 آبان 1402
کد مطلب : 209077
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z4DqJ
+
-

100میلیون اصله نهال یک گام کوچک در مسیر یک ‌تریلیون درخت

کنیا سبز می شود

کنیا سبز می شود

کنیا، در ادامه روند جهانی اهمیت درختکاری، یک روز تعطیل را درتقویم این کشور اضافه کرده تا مردم در آن، فقط درخت بکارند؛ هدف اصلی این است که مردم در این روز، 100میلیون درخت بکارند. این کار بخشی از طرح بزرگ دولت این کشور است که می‌خواهد در 10سال، بیش از 15میلیارد درخت بکارد. دولت کنیا در این مسیر کاملا جدی است و به همین‌خاطر یک روز را تعطیل کرده تا تماما مردم آن بتوانند با خیال راحت به درختکاری بپردازند. آنها در این روز، بیش از 150میلیون نهال را در مکان‌های مشخصی به مردم عرضه می‌کنند و امیدوارند به هدف کاشت 100میلیون درخت برسند. مراسم روز درختکاری در کنیا، با حضور رئیس‌جمهور این کشور انجام می شود. این کشور به‌شدت درگیر تغییرات اقلیمی است و جنگل‎های زیادی را هم به‌خاطر دستکاری انسانی از دست داده است. کنیا البته تنها کشوری نیست که با این مسئله درگیر است و تقریبا تمام کشورهای دنیا به شکلی درگیر تغییرات اقلیمی و از دست رفتن پوشش‌های گیاهی هستند. از دهه 90میلادی، زمین بیش از 420میلیون هکتار جنگل را به‌خاطر فعالیت انسانی در زمینه کشاورزی، شهرسازی، صنعت و استخراج معدن، از دست داده است. با این حال نرخ جنگل‌زدایی کاهش یافته و از 16میلیون هکتار در سال، در دهه90 به10میلیون هکتار در سال بین سال‌های 2015 تا 2020 میلادی رسیده است. اما همین رقم هم برای زمینی که به‌شدت در حال گرم شدن و ثبات اقلیمی‌اش در معرض تهدید است، نگران‌کننده است.
به همین‌خاطر است که جنبش درختکاری، به شکل‌ها و روش‌های مختلفی در دنیا در جریان است و کارزارهایی ملی و بین‌المللی در جریان است و کشورها، از کاشت صدها میلیون و ده‌ها میلیارد درخت صحبت می‌کنند. مورد کنیا به این خاطر متفاوت است که دولت یک روز را در این کشور تعطیل عمومی اعلام کرده و در سراسر کشور نهال در اختیار مردم قرار داده است تا به این کار بپردازند. طرح‌های مشابهی در دیگر نقاط دنیا، از جمله کشورمان در جریان است و پیاده شده اما عظیم‌ترین پروژه در این زمینه، یک پروژه بین‌المللی است که هدف آن، کاشت یک هزار میلیارد اصله درخت است. این پروژه که «کارزار یک تریلیون درخت» نام دارد از سال2018 شروع شده اما به‌سرعت در سراسر جهان گسترش یافته و نهادها و کشورهای زیادی با آن همکاری
کرده اند و سازمان ملل هم یکی از همکاران اصلی آن است. هدف اصلی این کارزار، هماهنگ کردن پروژه‌های محلی با منابع و امکانات جهانی است و در حال حاضر، 26کشور جهان در تمامی قاره‌های دنیا درگیر آن شده‌اند. براساس اعلام این کارزار، تا به حال، نزدیک به 200پروژه با کمک کارزار کاشت یک تریلیون درخت در دنیا اجرا شده که طی آن، نزدیک به 15میلیون اصله درخت کاشته شده است. این یعنی نزدیک به 1.4درصد هدف کلی پروژه، محقق شده است. این پروژه چنان موفق بوده و مورد استقبال قرار گرفته که سازمان ملل، در یک دهه (2020 تا 2030) به‌عنوان همکاری اصلی با    این پروژه به آن پیوسته و کشورها را در این راه حمایت و راهنمایی می‌کند.

کنیا، در ادامه روند جهانی اهمیت درختکاری، یک روز تعطیل در تقویم این کشور اضافه کرده تا مردم در آن  فقط درخت بکارند

این خبر را به اشتراک بگذارید