• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 9 آبان 1402
کد مطلب : 207527
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Q1qOG
+
-

هفت‌غار

تاریخ
هفت‌غار

هفت‌غار
کتاب «هفت غار» با زیرعنوان «کاوش‌های باستان‌شناسی در خاورمیانه» نوشته «کارلتن‌کوون» را فخرالسادات بصام‌پور به فارسی برگردانده و به تازگی از سوی نشر نو منتشر شده است.
این کتاب، به‌ویژه برای ایرانیانی که علاقه‌مند به مطالعه و دانش‌افزایی و آگاهی درباره تاریخ کشورشان هستند، سندی است در حوزه مطالعات باستان‌شناسی و علاوه بر این، حاوی اطلاعات تاریخی دست اول درباره آداب و رسوم و سلوک ایرانیان و خلقیات و توقعاتشان در دهه۳۰ خورشیدی.
ضمن خواندن این کتاب مدام از خودمان می‌پرسیم که باشندگان و ساکنان غار بیستون در حوالی کرمانشاه و غارهای کمربند و هوتو در بهشهر مازندران چطور روزگار می‌گذراندند و به‌واقع چه نسبتی با مایی دارند که20-10 هزار سال بعد در همان حوالی روزگار می‌گذرانیم.
باستان‌شناسان یا صرفا خودشان و برای هم می‌نویسند، یا چندان تخیل و صنعت ادبی به‌کار می‌برند که عموما تشخیص علم از شبه‌علم یکسره دشوار می‌شود. اما تک‌نگاری هفت غار از جنسی دیگر است؛ هم مشحون است از اکتشافات علمی باستان‌شناسی پرشور و ثابت‌قدم که دیرزمانی در سرما و گرما غارهای خاورمیانه را روشمندانه درپی کشف آثار و نشانه‌های دوران پارینه‌سنگی می‌کاود و یافته‌هایش را طبقه‌بندی و مرتب می‌کند، هم مشحون است از توصیفات روایی در شرح مشقات و مصائب باستان‌شناس، تعامل با مردمان بومی از طنجه تا افغانستان و البته نحوه تعامل با کارگزاران دولتی.
نشر نو این کتاب 363صفحه‌ای را به‌بهای 380هزار تومان منتشر کرده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید