تغذیه
بهگزارش همشهری آنلاین، آکادمی چشم پزشکی آمریکا در مورد غذاهای مفید برای بینایی و نحوه ایجاد یک رژیم غذایی غنی از آنها توصیههایی ارائه میدهد.دکتر ربکا تیلور در اینباره توضیح میدهد: «برخی مواد مغذی بهطور کلی چشم را سالم نگه میدارند و برخی از آنها خطر ابتلا به بیماریهای چشمی را کاهش میدهند.» چشمها برای بهره مندی از اکسیژن و مواد مغذی به شریانهای کوچک متکی هستند، مشابه آنچه قلب به شریانهای بسیار بزرگتر متکی است؛ بنابراین رژیم غذایی کمچرب و غنی از میوهها، سبزیجات و غلات کامل برای سلامت چشمها مفید است.این آکادمی پیشنهاد میکند سبزیجات و میوههای نارنجیرنگ با ویتامینA را در رژیم غذایی خود بگنجانید.این ماده مغذی به شبکیه چشم آنچه را که برای کمک به تبدیل پرتوهای نور به تصویر نیاز دارد میدهد و به مرطوب ماندن چشم کمک میکند.بهگفته تیلور، «هویج منبع شناختهشدهای از ویتامینA است، اما سیبزمینی شیرین حتی بیشتر از هویج، این ماده مغذی را تامین میکند.»تیلور میگوید: «سیبزمینی شیرین بیش از ۲۰۰درصد از دوز روزانه ویتامینA را تامین میکند.»
طالبی و زردآلو نیز منابع خوبی هستند
آنتیاکسیدان ویتامین C برای سلامت چشم بسیار مهم است. درحالیکه غذاهای سرخ شده، دود تنباکو و پرتوهای خورشید میتوانند رادیکالهای آزاد تولید کنند، مولکولهایی که به سلولها آسیب میرسانند و آنها را میکشند، وظیفهشان تامین ویتامین C و ترمیم و رشد سلولهای جدید است.منابع خوب ویتامین C ، پرتقال، نارنگی، گریپفروت، لیمو، هلو، فلفل دلمهای قرمز، گوجهفرنگی و توتفرنگی هستند.براساس مطالعه بیماریهای چشمی مرتبط با سن، آنتیاکسیدانها میتوانند از بیماری دژنراسیون ماکولا (AMD) و آب مروارید مرتبط با سن جلوگیری کرده یا آن را به تأخیر بیندازند.بهگفته آکادمی، آنتیاکسیدان دیگری به نام ویتامین E وجود دارد که سلولهای چشم را سالم نگه میدارد که در آواکادو، بادام و تخمه آفتابگردان وجود دارد.
دو شنبه 1 آبان 1402
کد مطلب :
206620
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/JZABJ
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved