• یکشنبه 21 اردیبهشت 1404
  • الأحَد 13 ذی القعده 1446
  • 2025 May 11
شنبه 7 مرداد 1402
کد مطلب : 198458
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zmYy5
+
-

تعرفه گازی 1402

   خبر: شرکت ملی گاز، تعرفه گاز در سال1402 را اعلام و برای محاسبه ابلاغ کرد. این تعرفه‌ها به‌صورت پلکانی و در قالب ۱۲پله تدوین و ابلاغ شده و تعرفه هر پله به مصارف مازاد بر پله پیشین اعمال خواهد شد. بر این اساس، تعرفه هر پله در دوره سرد سال دقیقا مشابه تعرفه‌های ابلاغی سال۱۴۰۱ است و صرفا الگوی مصرف براساس آخرین اطلاعات مصرف و شرایط آب و هوایی کشور و با هدف کاهش هزینه خانوارها تغییر یافته است. به این ترتیب الگوی مصرف متناسب با مناطق جغرافیایی و اقلیم آب و هوایی شهرهای کشور تعیین شده است و مشترکان در شهرهای مختلف طبق وضعیت آب و هوایی محل مصرف از الگوهای متفاوتی برخوردار هستند.
   نقد: زمستان سال قبل بود که کشور با ناترازی شدید گازی مواجه شد. البته قبوض گاز مصرفی انتقادهای زیادی را به همراه داشت تا جایی که رئیس‌جمهور دستور بازنگری صادر کرد. پیش‌بینی می‌شود در فصل سرد سال‌جاری هم این ناترازی بین تولید و مصرف گاز تکرار شود. یکی از گزینه‌های جلوگیری از رشد مصرف، بالا بردن تعرفه و در واقع هزینه گازبهای مصرفی است.
با این حال روشن است که این سیاست در شرایط فعلی چندان کارساز نیست چراکه دولت مصمم است بابت تغییر تعرفه گازبها، فشاری به کم‌درآمدها وارد نشود. با این حساب به‌نظر می‌رسد که تغییر محسوس در تعرفه گاز سال‌جاری ایجاد نشده باشد ولیکن پرسش اینجاست که راه عبور از ناترازی گازی چیست و با توجه به افت فشار گاز در میدان‌های گازی کشور، چه راهبردی باید برای کنترل و مدیریت مصرف اتخاذ شود که هم باعث اصلاح الگوی مصرف شدند ‌ و هم فشاری بر مردم وارد نشود؟ بهینه‌کردن میزان مصرف گاز به‌ویژه در بخش خانگی و اصلاح و متنوع‌ساختن سبد انرژی کشور، ‌ راهی است که باید پیمود و اتکای بالای سبد انرژی کشور به‌ انرژی‌های فسیلی به ویژه گاز، ‌ زنگ هشدار برای آینده به شمار می‌آید. چاره‌ای ملی اندیشه باید کرد.‌

این خبر را به اشتراک بگذارید