• یکشنبه 29 مهر 1403
  • الأحَد 16 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 20
دو شنبه 21 فروردین 1402
کد مطلب : 188909
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0EWp
+
-

هیئت چهار فصل

مریم باقرپور- روزنامه‌نگار

 محل دورهمی دخترانه‌شان گوشه‌ای از حسینیه اعظم فرحزاد در منطقه۲ است. در این مکان از جشن تا عزاداری برگزار می‌کنند. برخی روزها هم به هماهنگی برنامه‌ها می‌گذرد. گاهی اوقات هم اتاقک کوچک‌شان محل آموزش است. در هیئت‌شان از دختربچه ۸ ساله تا بانوی ۲۱ ساله دیده می‌شود.
فاطمه نوروزی، بانی شکل‌گیری هیئت دخترانه «حَوْرَاءُ الْإِنْسِیه» است. او می‌گوید: «عید غدیر سال ۱۳۹۸، در محله موکبی برپا شد و از ما خواستند تا در توزیع شربت کمک کنیم. آن لحظه به ذهنم رسید که چرا دخترها موکب و هیئت نداشته باشند. پس در مناسبت‌های بعدی تلاش کردم که هیئت را فعال کنم. به مکان‌های زیادی رفتم اما نتیجه نداد و هر کس به نوعی سنگ انداخت. حتی من و دوستانم سراغ مسجدی رفتیم که مدیرش گفت: چطور به چند دختر اطمینان کنم و کلید مسجد را بدهم تا هیئت داشته باشند. تا اینکه یک سالی گذشت و در اوج ناامیدی، پدرم گفت چرا روی پشت‌بام خانه خودمان هیئت برگزار نمی‌کنید؟ یادم هست که باز هم نزدیک عیدغدیر بود. تصمیم‌ام را گرفتم و نخستین مراسم را به همراه ۵ نفر دیگر برگزار کردیم. آن روز آفتاب خیلی زیاد بود و من با چادر خودم برای مهمانان سایبان درست کردم. مجلس بعدی در خانه یکی از دوستان‌مان بود. در همانجا یکی از همسایه‌ها که صدای ما را شنیده بود، روز بعد دعوت کرد تا هیئت را در خانه آنها برگزار کنیم. این روند ادامه داشت تا در نهایت به‌واسطه یکی از همین بانیان خانگی و همسرش به حسینیه اعظم فرحزاد معرفی شدیم، درحالی‌که جمعیت‌مان هم بیشتر شده بود.»

حسینیه پاتوق دختران شد
 با اختصاص اتاقی از حسینیه اعظم فرحزاد به دختران نوجوان، فعالیت گسترده اعضا شروع می‌شود. نوروزی می‌گوید: «هر فردی طرح و ایده‌ای برای اجرا داشت. مثلاً به‌دنبال برگزاری مجالس خانگی وقتی ۱۱ نفر شدیم، یکی از بچه‌ها پیشنهاد داد که با توجه به موقعیت فرحزاد و نبود توانایی خانواده‌ها برای ثبت‌نام بچه‌هایشان در کنکور، کلاس کنکور بگذاریم. ‌ایده خوبی بود. تلاش کردیم و توانستیم چند مربی پیدا کنیم. بعد هم کلاس‌ها شروع شد. این کارمان به تعداد اعضای هیئت اضافه کرد و مهم‌تر اینکه با اعلام نتایج بسیاری از شرکت‌کننده‌ها در دانشگاه‌های شاخص مانند الزهرا(س)، شهیدمطهری و علامه طباطبایی قبول شدند یا مثلا در آذر‌ماه سال گذشته تعدادی از اعضای ما به هیئت میثاق با شهدا حاج مثیم مطیعی رفتند تا از ایده‌های آنها برای رونق هیئت خودمان استفاده کنند. عده‌ای هم مداحی یاد گرفتند. پس از آن‌ ایده‌ها در هیئت‌مان پیاده شد. مثلاً در گوشه‌ای از حسینیه اتاقکی راه انداختیم که در آن چند میز و وسایل بازی کودکان هست، از این اتاقک مواقعی استفاده می‌شود که مادران برای برنامه‌های قرآنی و مذهبی حضور دارند و ناچارند فرزند خود را همراه بیاورند. ما بچه‌ها را به اتاقک هدایت کرده و به آنها با بازی متون دینی آموزش می‌دهیم. حتی با پول توجیبی خودمان هدیه‌هایی مانند چادر نماز، جانماز، مهر و تسبیح خریده‌ایم و به بچه‌ها هدیه می‌دهیم. به اعضای هیئت افزوده شده و حالا دختران ۸ و ۹ ساله هم در هیئت داریم.»

هیئت فقط مختص‌ماه محرم نیست
در هیئت «حَوْرَاءُ الْإِنْسِیه» هر کس به کاری مشغول است. نام هیئت از القاب حضرت زهرا(س) در زیارت‌نامه‌اش گرفته شده و حالا اعضا به‌دنبال ثبت رسمی آن هستند. البته فعالیت‌ها ادامه دارد. به‌عنوان مثال عده‌ای در اتاقک کودک هستند و تعدادی هم در حال تبادل اطلاعات با هم. نوروزی می‌گوید: «برنامه‌های هیئت ما فقط به‌ماه محرم خلاصه نمی‌شود. مثلاً برای امر به معروف و نهی از منکر بخش مجازی فعال است. یا برخی مواقع هم اعضا تصمیم به کمک به نیازمندان می‌گیرند. نمونه‌اش هم چند وقت پیش بود که دختران با پول توجیبی‌های خودشان در طرح جهادی شهید ذوالفقاری شرکت کرده و توانستند برای نیازمندان مایحتاج اساسی را تهیه کنند و به دست‌شان برسانند.»

دورهمی‌های دخترانه
در هیئت جز مربیان که نهایت سن‌شان به ۳۲ سال می‌رسد، سایر اعضا را دختران ۸ تا ۲۲ سال تشکیل می‌دهند. نوروزی هم ۱۹ ساله است و در دانشگاه الزهرا(س) درس می‌خواند. او تأکید می‌کند: «در هر مناسبت سعی می‌کنیم دورهم جمع شویم و این دورهمی‌ها بازخوردهای خوبی داشته است. به‌عنوان مثال با توجه به قرار داشتن هیئت در محله فرحزاد و حضور افراد اهل تسنن، یکی از بچه‌های ما با وجود مخالفت‌های خانواده‌اش شیعه شد و جالب اینجا بود که مدتی بعد خانواده‌اش هم شیعه شدند.»
او می‌گوید: «ما هر هفته چهارشنبه‌ها برنامه داریم. اما این برنامه به عزاداری و... خلاصه نمی‌شود. بلکه گاه در کنار هم بازی می‌کنیم و گاه دروس عقیدتی آموزش داده می‌شود. برخی مواقع هم به مکان‌های تفریحی مانند باغ گیاهشناسی یا  اماکن مذهبی مانند جمکران می‌رویم. چون معتقدیم نباید افراد از هیئت‌زده شوند و اصلاً هیئت فقط برای عزاداری نیست.»این فعالیت‌ها باعث شد تا در طرح شهید سلیمانی وزارت بهداشت که توسط منطقه پشتیبانی شد، اینجا عنوان پرشورترین هیئت دخترانه را به‌خود اختصاص دهد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید