• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
پنج شنبه 25 اسفند 1401
کد مطلب : 187993
+
-

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع2 با مصرف کافئین

در جدیدترین مطالعه‌ای که روی کافئین انجام شده است، محققان به این نتیجه رسیدند که افزایش سطح کافئین در جریان خون می‌تواند مقدار چربی بدن را کاهش دهد و در نتیجه ریسک ابتلا به دیابت نوع2 را پایین بیاورد. به‌گزارش گاردین، احتمالا در آینده با تحقیقات بیشتر استفاده از قهوه بدون کالری برای کاهش وزن و ریسک ابتلا به دیابت توصیه می‌شود. گروهی از محققان در سوئد و بریتانیا بر مبنای مطالعه دیگری که پیش‌تر به‌صورت مشاهده‌ای درباره رابطه میان مصرف کافئین و کاهش ریسک دیابت نوع2 انجام شده بود، این بار از تکنیکی موسوم به تصادفی‌سازی مندلی برای تحقیق در این رابطه استفاده کردند. این تکنیک با بررسی شواهد ژنتیک به‌دنبال کشف رابطه علت‌و‌معلولی می‌گردد. محققان در این پژوهش دوگونه ژن متداول را که با سرعت متابولیسم کافئین در بدن در ارتباط بود، پیدا کردند و از آ‌نها برای شناسایی رابطه مصرف کافئین و کاهش BMI و چربی بدن کمک گرفتند. دانشمندان می‌گویند کسانی که ژن‌های مرتبط با کاهش سرعت متابولیسم کافئین را دارند، به‌طور میانگین کمتر قهوه می‌نوشند، اما سطح کافئین در خون آنها بیشتر از کسانی می‌شود که سرعت متابولیسم بالاتری دارند. پژوهشگران در مطالعه خود دریافتند که حدود نیمی از کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2تحت‌تأثیر کاهش وزن است. کافئین به تقویت متابولیسم بدن، افزایش چربی‌سوزی و کاهش اشتها معروف است و مصرف 100میلی‌گرم از این ماده به‌صورت روزانه می‌تواند مصرف انرژی در بدن شما را حدود 100کالری در روز افزایش دهد. این پژوهش روی 10هزار داوطلب انجام شد و طبق محاسبه محققان، با کاهش وزن می‌توان تا حدود 43درصد ریسک ابتلا به دیابت را کاهش داد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید