• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
سه شنبه 16 اسفند 1401
کد مطلب : 187377
+
-

افزایش هزینه‌های عوامل تولید علت رشد قیمت گوشت

وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: افزایش قیمت گوشت اساسا ناشی از افزایش هزینه‌های عوامل تولید مربوط به پرورش دام در سامانه‌های روستایی، عشایری و صنعتی بوده است. به‌دنبال انتشار گزارشی در روزنامه همشهری با عنوان راز گرانی گوشت، وزارت جهاد کشاورزی با ارائه توضیحی درباره دلایل رشد قیمت گوشت اعلام کرد: با توجه به اجرای طرح مردمی‌سازی‌ و توزیع عادلانه یارانه‌ها و تغییر نرخ ارز از قیمت ترجیحی به قیمت نیمایی برای نهاده‌های دامی، بدیهی است در حوزه دام به‌ویژه در پرواربندی دام زنده هزینه تمام‌شده تولید و مصرف گوشت قرمز در سبد غذایی خانوار افزایش یابد.این افزایش اساسا ناشی از افزایش هزینه‌های عوامل تولید مربوط به پرورش دام در سامانه‌های روستایی، عشایری و صنعتی بوده است. این وزارتخانه در گزارش خود تأکید کرده است: درخصوص دام سنگین به‌طور متوسط سالانه 30‌تا‌35درصد ازکل جمعیت دام سنگین کشور متناسب با شرایط اقلیمی و اقتصادی دامداران روانه کشتارگاه می‌شوند. با حذف ارز ترجیحی افزایش 20‌تا‌30درصدی حذف دام مولد سنگین و کشتار قابل پیش‌بینی بوده است. در 8‌ماه سال‌جاری و بعد از اجرای طرح مردمی‌سازی‌ یارانه‌ها، هزینه‌های تولید به‌طور محسوسی افزایش یافت ولی قیمت بازار به تناسب افزایش نیافت در نتیجه دامداران با ضرر و زیان مواجه شدند. تغییرات شدید قیمت ارز در ماه‌های اخیر بستر مناسبی برای افزایش قیمت دام زنده فراهم کرده است و دامداران برای جبران زیان خود از این موقعیت استفاده کرده‌اند. در ضمن با افزایش نرخ ارز، قاچاق دام زنده نیز صرفه اقتصادی پیدا و این پدیده افزایش قیمت‌ها را تشدید کرده است. همچنین کاهش کشتار دام و به‌دنبال آن کاهش تولیدگوشت قرمز می‌تواند ناشی از انتظار تورمی بازار شب عید و ‌ماه مبارک رمضان متأثر از نوسانات شدید نرخ ارز و کاهش عرضه دام‌های پروار به بازار باشد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید