روستاییان دوستدار کتاب
یکی از روستاهای سرپلذهاب کرمانشاه بهعنوان روستای دوستدار کتاب معرفی شد تا آمار روستاهای دوستدار کتاب به 9هزار نزدیک شود
گروه ایرانشهر
8سال از زمانی که مسئولان دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فکر کتابخوان کردن مردم در 30هزار روستا افتادند، میگذرد؛ در همه این مدت، هر سال جشنوارهای به نام «روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران» برگزار میشود که هر بار با استقبال قابل توجه فعالان کتابخوانی و روستاییان همراه است. به گزارش همشهری، از سال 1393تاکنون حدود 9هزار روستا در این جشنواره مشارکت کردهاند که هر سال 10روستای برگزیده دوستدار کتاب معرفی میشوند. حالا خبر میرسد روستای «دول الیاس» در شهرستان سرپلذهاب کرمانشاه برای این عنوان گام برداشته و بهعنوان روستای دوستدار کتاب معرفی شده است.
آغاز نهضت کتابخوانی در سرپلذهاب
شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰هزار نفر جمعیت و ۴۸کیلومتر مرز با عراق، 8دهستان و 209روستا دارد که تعدادی از روستاها در حریم مرز واقع هستند. این شهرستان تلاش برای ترویج کتابخوانی را در گام اول در روستای «دول الیاس» آغاز کرده است. این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان سرپلذهاب روز سهشنبه (26بهمن) در مراسمی با حضور جمعی از مسئولان و اهالی این روستا بهعنوان روستای
«دوستدار کتاب ایران» معرفی و باشگاه کتابخوانی این روستا افتتاح شد. فرماندار سرپل ذهاب با اشاره به گشایش 2باشگاه کتابخوانی در این روستا طیماه گذشته به همشهری میگوید: ظرفیت پذیرش فرهنگ کتابخوانی در مناطق روستایی بسیار زیاد است و باید در زمینه ترویج کتابخوانی، تلاش بیشتری صورت گیرد. صدرالله بابلی یکی از سیاستهای دولت را توجه و توسعه روستاها در ابعاد مختلف برمیشمرد و میافزاید: با توجه به پیگیری متولیان فرهنگی شهرستان، باشگاههای کتاب و کتابخوانی در بیشتر روستاها راهاندازی شده است. او یکی از راههای مقابله با جنگ نرم دشمن را ترویج و گسترش عدالت فرهنگی و هنری میداند و توضیح میدهد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری اگر حوزه فرهنگ غنی، قوی و مستحکم باشد دشمن نمیتواند به حوزههای دیگر رخنه کند و یکی از ابزارهای رسیدن به چنین چیزی ارتقای بینش و آگاهی نوجوانان و جوانان با کتابخوانی است، زیرا کتاب غذای روح بشر است. بهگفته وی، ترویج کتابخوانی در سرپلذهاب از دولالیاس آغاز شده است، اما تلاش کلی بر این است که همه روستاها به باشگاه کتابخوانی تبدیل شوند.
علاقه اهالی به کتابخوانی
مهمترین هدف جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب گسترش عدالت فرهنگی و توسعه و ترویج کتابخوانی در سراسر کشور و کمک به روستاها و مناطق عشایری است که با مشارکت مردم و دستگاههای فعال در روستا انجام میشود؛ نکتهای که بخشدار بخش مرکزی سرپلذهاب هم به آن اشاره میکند و به همشهری میگوید: برای رسیدن به این هدف، با امور کتابخانههای استان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی استان رایزنی کردیم تا کتابهای مورد نیاز اهالی تامین شود. بهگفته یحیی خدرویسی، گرچه ادارهها و نهادهای مرتبط در استان برای تامین مالی و امکانات روستا کمک کردهاند، اما علاقه اهالی روستا به کتاب و کتابخوانی و همچنین توجه دهیار و شورای روستا موجب رسیدن به این جایگاه شده است.
این روستا با جمعیت حدود 200نفری که یکی از روستاهای آسیبدیده در زلزله سال 1398کرمانشاه هم محسوب میشود، دارای 2باشگاه کتابخوانی و یکی از روستاهای فعال در طرح دورههای رایگان هنر است. آنطور که مسئولان روستا اعلام کردهاند کتابخانه سیار آن نیز بهزودی افتتاح خواهد شد. مدرسه روستای «دول الیاس» نیز مدتی بعد از زلزله با 200میلیون تومان اعتبار با 2کلاس با مساحت کلی 73متر ساخته شد.