• دو شنبه 26 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 14 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 16
پنج شنبه 6 بهمن 1401
کد مطلب : 183978
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1j4w3
+
-

این غذاهای ساده و مقوی را می‌توانید در سفره غذایی خانواده‌تان قرار دهید

کوکو؛ ارزان، خوشمزه و لذیذ

سعیده مرادی

«کوکو» ازجمله غذاهای ساده، سالم‌، کم‌کالری و خوشمزه‌ای است که در کمترین زمان و خیلی سریع می‌توان آن را به‌عنوان یک وعده غذایی یا پیش‌غذا تهیه و استفاده کرد و حتی در مهمانی‌ها یا در یک جمع خانوادگی می‌توان به کمک انواع کوکو، پذیرای مهمانان شد؛ غذای مقوی‌ای که با توجه به شرایط اقتصادی این روزها، تدارک آن هزینه چندانی ندارد و می‌توان انواع آن را در زمانی کوتاه تهیه و میل کرد و از طعم دلپذیر آن نهایت لذت را برد.

کوکوی پیازچه

طرز تهیه

برای تهیه کوکو پیازچه ابتدا باید پیازچه‌ها را تمیز کرده و خوب بشویید و آبکش کنید. سپس آنها را ریز خرد کرده و کنار بگذارید. در ادامه تابه‌ای مناسب انتخاب کنید و روی حرارت بگذارید. داخل تابه 2قاشق غذاخوری روغن بریزید و اجازه دهید کمی داغ شود. سپس پیازچه‌ها را داخل آن بریزید و تفت دهید. بعد از اینکه پیازچه‌ها خوب پخته و سرخ شد، مواد را از روی حرارت بردارید تا پیازچه‌ها خنک شوند. در این فرصت در یک ظرف مناسب تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید. سپس آرد را کم‌کم و در چند مرحله به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط و مایع یک‌دست حاصل شود. در این مرحله پیازچه‌های خنک‌شده‌ را به تخم‌مرغ‌ها و آرد افزوده و مخلوط کنید. سپس با انتخاب تابه‌ای با حجم مناسب، آن را روی حرارت بگذارید و روغن به مقدار لازم داخل آن بریزید. وقتی روغن داغ شد، مایع کوکوی پیازچه را داخل تابه بریزید و صبر کنید یک طرف کوکو پخته شود. پس از آن کوکو را برش زده و برگردانید تا طرف دیگر آن هم بپزد.

مواد لازم برای 4 نفر
پیازچه: ۵۰۰ گرم    نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم    آرد سفید الک‌شده: ۲ قاشق غذاخوری    تخم‌مرغ: ۴ عدد     روغن: به مقدار لازم

کوکوی لوبیا چشم بلبلی

طرز تهیه
برای تهیه این کوکو ابتدا باید لوبیا چشم بلبلی را بپزید و سپس به همراه هویج، فلفل دلمه‌ای، سیر، پیاز و پودر بادام و مغز گردو در دستگاه غذا‌ساز بریزید و خوب مخلوط کنید. پس از آن پودر زیره و زنجبیل، دارچین، زعفران، ادویه، نمک و فلفل، آرد نخودچی، جعفری خرد‌شده را هم به مواد دیگر بیفزایید و آن را ورز دهید. اگر مخلوط کوکو چشم بلبلی کمی شل است، می‌توانید داخل مواد کمی آرد نخود‌چی بریزید و هم بزنید تا مواد چسبندگی بیشتری پیدا کند و به‌اصطلاح سفت شود. در ادامه روغن را در تابه‌ بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس کمی از مخلوط را بردارید و به شکل مورد نظر فرم دهید و در روغن سرخ کنید. پس از سرخ‌کردن، کوکوها را داخل ظرف مورد نظرتان بچینید و با سس گوجه یا سس مایونز و لیموی تازه تزیین و سرو کنید. یادتان باشد برای راحت‌تر فرم‌دادن به کوکوی چشم بلبلی می‌توانید دست‌تان را کمی با آب مرطوب کنید تا مواد به دست‌تان نچسبد.

مواد لازم برای 5 نفر
لوبیای چشم بلبلی: ۲ پیمانه    پیاز: یک عدد    سیر: یک حبه    زنجبیل: یک قاشق چایخوری    جعفری خرد‌شده: یک‌چهارم پیمانه    هویج: یک عدد    پودر زیره و دارچین: هر کدام یک‌دوم قاشق چایخوری    گردوی ریز خرد شده: نصف پیمانه    زعفران دم‌کرده: یک قاشق غذاخوری    نمک و فلفل و ادویه خورشتی: به مقدار لازم    آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری    پودربادام: ۲ قاشق غذاخوری    روغن: به مقدار لازم

 کوکوی مرغ

طرز تهیه
برای تهیه کوکوی مرغ، ابتدا باید مرغ را با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه، روغن و نمک، آب‌پز کنید. سیب‌زمینی‌ها را بشویید و در مقدار کافی آب بگذارید تا بپزند. در ادامه مرغ پخته را ریش‌ریش و سیب‌زمینی آب‌پز را رنده کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند. سپس یک عدد پیاز باقیمانده را با سیر رنده کرده و آب آنها را به خوبی بگیرید و با مرغ و سیب‌زمینی ترکیب کنید. در ادامه تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف بشکنید و با مقدار کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنید و به همراه جعفری ریز خرد‌شده به مخلوط مرغ و سیب‌زمینی اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا یک مایع یک‌دست حاصل شود. در نهایت تابه مناسبی را انتخاب کرده و روی حرارت قرار دهید. داخل آن مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سپس از مخلوط کوکوی مرغ مقداری بردارید با دست فرم دهید و به آرد سوخاری آغشته کنید. سپس کوکوی آماده شده را در روغن داغ بغلتانید تا خوب سرخ شود. بعد از پخت کامل، کوکوها را در ظرف مورد نظر قرار دهید و با مواد دلخواه تزیین و برای میل‌کردن آماده کنید.

مواد لازم برای 4 نفر
سینه‌مرغ: یک عدد    تخم‌مرغ: ۲ عدد    سیب‌زمینی: ۲ عدد    پیاز: ۲ عدد    سیر: ۲ حبه    جعفری خرد‌شده: یک قاشق سوپ‌خوری    نمک، فلفل سیاه و زردچوبه، روغن و آرد سوخاری: به مقدار لازم

کوکوی شکم‌پر

طرز تهیه

برای تهیه کوکوی شکم‌پر در ابتدا سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و ریز رنده کنید. به یاد داشته باشید که آب سیب‌زمینی‌ها را به کمک دست کاملا بگیرید. پیاز را هم رنده کنید. باید مقداری از پیاز را برای ترکیب با گوشت چرخ‌کرده نگه دارید. آب پیاز را هم بگیرید و به سیب‌زمینی بیفزایید. سپس تخم‌مرغ‌ها را به همراه ماست و نمک و فلفل سیاه به سیب‌زمینی‌ها اضافه و باهم مخلوط کنید و مواد آماده شده را چند دقیقه‌ای کنار بگذارید. در ادامه گوشت را با کمی از پیاز رنده شده مخلوط کنید. سپس تابه مناسب را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید. وقتی روغن داغ شد، نصف مخلوط سیب‌زمینی را به تابه منتقل و به کمک قاشق آن را صاف کنید. بعد گوشت چرخ‌کرده را هم افزوده و مجدد روی آن را صاف کنید. در ادامه نصف دیگر مخلوط سیب‌زمینی را بیفزایید و شعله را کمی ملایم کرده و درظرف را بگذارید تا کمی بپزد. وقتی یک‌طرف کوکو سرخ شد، آن را برش بزنید و برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود. در نهایت کوکو را داخل ظرف مورد نظر قرار دهید.

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ‌کرده: ۲۳۰ گرم    سیب‌زمینی: ۵ عدد    تخم‌مرغ: ۲ عدد    ماست: یک قاشق غذاخوری    پیاز: یک عدد    آرد: ۳ قاشق غذا‌خوری    نمک، فلفل سیاه و روغن: به مقدار لازم

کوکوی بلغور گندم

طرز تهیه

بلغور گندم یک دانه مغذی آسان و دارای فواید متعددی برای سلامتی و یکی از ساده‌ترین و پرکاربردترین غلات است که به کمک آن می‌توان کوکو تهیه کرد. برای پخت کوکوی بلغور گندم ابتدا باید سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کنید و سپس اجازه دهید تا خنک شوند. بعد از اینکه سیب‌زمینی‌ها خنک شدند، آنها را رنده کنید و کنار بگذارید. در ادامه بلغور گندم را با مقداری آب گرم خیس کنید و مدتی زمان دهید تا نرم شوند. سپس پیاز و سیر را رنده کنید. بعد از انتخاب یک ظرف مناسب، سیب‌زمینی رنده شده را به همراه بلغورگندم و پیاز، سیر و نمک و فلفل، آرد و رب‌ گوجه‌فرنگی و پودر سیر و نعنا ترکیب کنید. در آخر هم تخم‌مرغ‌ها را داخل مواد بشکنید و با هم مخلوط کنید و هم بزنید. در ادامه تابه‌ای را که کمی گود است روی حرارت بگذارید و مقدار مناسبی روغن در آن بریزید. وقتی روغن داغ شد، مقداری از مخلوط کوکو را در دست فرم دهید و در تابه سرخ کنید. پس از سرخ‌شدن همه کوکوها، آن را در ظرف مورد نظر بچینید و با مقداری جعفری یا مواد دیگر مدنظرتان، تزیین و میل کنید.

مواد لازم برای 4 نفر
سیب‌زمینی: ۳ عدد    تخم‌مرغ: ۲ عدد    نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم    روغن: به مقدار لازم    پودر سیر و نعنا خشک: هر کدام یک قاشق چایخوری    پیاز رنده‌شده: یک عدد    سیر رنده‌شده: یک حبه    بلغور گندم: یک لیوان    رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری    آرد: ۳ قاشق غذاخوری


 

این خبر را به اشتراک بگذارید