سعیده مرادی
در روزهای سرد زمستان، شاید اغلب ما بهدنبال دسرهای مناسب برای میلکردن یا میزبانی از مهمانهای عزیزمان باشیم؛ دسرهایی که گرمابخش وجودمان باشد و لذت یک دورهمی خانوادگی را دوچندان کند. در سراسر دنیا در فصل زمستان دسرهای گرم و خوشمزه زیادی وجود دارد که امتحانکردن آنها خالی از لطف نیست. ما در این مطلب تعدادی از دسرهای گرم و خوشمزه را به شما معرفی میکنیم تا در این روزهای سرد زمستانی لحظات گرمتر و لذتبخشتری را در کنار خانواده خود تجربه کنید.
فرنی با عسل
طرز تهیه
برای تهیه فرنی با عسل، ابتدا آردبرنج را الک کرده و سپس آن را داخل یک پیمانه شیر بریزید و هم بزنید. در ادامه شیر و آرد را بهمدت ۴۵ دقیقه کنار بگذارید تا آرد به اندازه کافی خیس بخورد و با شیر ترکیب شود. سپس در یک قابلمه، عسل و باقیمانده شیر را اضافه کرده و گرم کنید. همانطور که مواد شروع به جوشیدن میکنند، مخلوط شیر و آرد برنج را نیز اضافه کنید و با یک قاشق دائماً هم بزنید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند. در این مرحله، گلاب را اضافه کرده و مواد را تا زمانی که شیر به غلظت مورد نظر برسد هم بزنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید فرنی حدود ۲۰دقیقه بپزد و هر از گاهی آن را هم بزنید. با استفاده از قاشق، کنارهها و تهظرف را خراش دهید، تا فرنی گلوله نشود و به تهظرف نچسبد. در نهایت، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید فرنی کاملاً خنک شود. گفتنی است فرنی را میتوان مطابق میل گرم یا سرد سرو کرد.
مواد لازم برای 8 نفر
شیر: ۴ پیمانه
آرد برنج: ۶ قاشق غذاخوری
عسل: ۲ قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق چایخوری
پودینگ برنج
طرز تهیه
ابتدا برنج را به همراه آب و نمک داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا پخته و نرم شود. سپس شیر و شکر را به برنج بیفزایید و اجازه دهید تا به غلظت لازم برسد. برای تهیه کرم دسر نیز ژلاتین و 3/1 پیمانه آب را روی بخار آب قرار دهید. در این حین شیر را نیز روی حرارت گاز بگذارید تا به دمای جوش برسد. شکر، وانیل و زرده را به کمک همزن هم بزنید تا رنگ آنها روشن شود. سپس شیر جوشیده را به مخلوط مواد کرم بیفزایید و مرتب هم بزنید تا سبک شوند. بعد از اینکه ژلاتین خنک شد، مخلوط برنج و خلال بادام و خامه و آبلیمو را به آن بیفزایید و آنها را هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. سپس دسر را درون قالب ریخته و بهمدت ۸ ساعت درون یخچال قرار دهید.
مواد لازم برای 4 نفر
شکر: ۴/1 پیمانه
برنج: ۳/1 پیمانه
شیر: ۲ پیمانه
نمک: به مقدار کم
مواد لازم برای تهیه کرم دسر
زرده تخممرغ: ۲ عدد
شکر: 4/1 پیمانه
شیر: یک پیمانه
وانیل: به مقدار لازم
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
پودر ژلاتین: ۳.۵ قاشق مرباخوری
خلال بادام بو داده شده: 4/1 پیمانه
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
دسر گلابی
طرز تهیه
برای درستکردن این دسر خوشمزه، ابتدا گلابیها را پوست بکنید. دقت داشته باشید گلابیهایی که انتخاب میکنید زرد و رسیده و سالم باشد تا دسر خوشمزهتر شود و بافتی نرم داشته باشد. در ادامه در یک قابلمه آب، شکر، زعفران دمکرده، هل، وانیل و چوب دارچین را ریخته و هم بزنید. سپس گلابیهای پوست کنده را بهصورت درسته داخل قابلمه بریزید و بهمدت نیمساعت روی حرارت متوسط قرار دهید تا گلابیها بپزند. وقتی که گلابیها پخته و نرم شدند آنها را از قابلمه خارج کرده و در ظرف سرو قرار دهید تا خنک شوند. در ادامه شربت را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود. وقتی که شربت یا همان سس دسرمان غلیظ شد روی گلابیها ریخته و بعد دسر آماده شده را داخل یخچال بگذارید تا خنک شده و آماده سرو شود. پس از خنکشدن کامل دسر، آن را با پودر نارگیل تزئین کرده و سرو میکنید.
مواد لازم برای 4 نفر
گلابی: ۷ عدد
زعفران غلیظ: ۴ قاشق غذاخوری
هل: ۴ عدد
شکر: یک پیمانه
آب: ۴ پیمانه
چوب دارچین: یک عدد کوچک
وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
پودر نارگیل (اختیاری): به مقدار کافی برای تزئین و سرو
فاندانت شکلاتی داغ
طرز تهیه
ابتدا داخل چند کاسه را با کمک قلمو به کره آغشته کرده و داخل یخچال قرار دهید تا خنک شوند. سپس پودر کاکائو را داخل ظروف بپاشید و کاسهها را به یخچال برگردانید. سپس کره، شکلات و پودر قهوه را داخل ظرفی مناسب ریخته و به روش بنماری ذوب کنید. در این مرحله مقدار کمی نمک اضافه کنید. سپس تخممرغهای کامل و همچنین زردههای تخممرغ و شکر را داخل یک کاسه دیگر با هم مخلوط کنید. بعد آرد را الک کنید و داخل مخلوط شکلات ذوبشده بریزید و هم بزنید و دوسوم مخلوط تخممرغ را داخل کاسههایی که درون یخچال گذاشتید، بریزید و حدود ۲۰دقیقه آنها را در فریزر قرار دهید. سپس کاسهها را از فریزر بیرون آورده و داخل هر کدام، یک قاشق غذاخوری سس کارامل و نمک بریزید. فاندانت باقیمانده را اضافه کنید و کاسهها را به فریزر برگردانید. در نهایت کاسهها را حدود ۱۵دقیقه داخل فر قرار دهید تا لایه کیکی پخته شود.
مواد لازم برای 5 نفر
کره پاستوریزه: ۲۰۰ گرم
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
سس کارامل: ۵۰ گرم
شکلات تلخ (خرد شده): ۲۰۰ گرم
تخممرغ: ۳ عدد
زرده تخممرغ: 3عدد
پودر قند: ۷۵ گرم
آرد ساده: ۵۰ گرم
کرم بروله
طرز تهیه
فر را از قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. ابتدا زردهتخممرغ را به همراه وانیل و شکر پودر شده با همزن برقی بزنید تا جایی که زرده به رنگ کرم درآید. خامه را داخل ظرفی ریخته و روی گاز بگذارید تا گرم شود. خامه را بهتدریج به زردههای تخممرغ اضافه کنید. در انتها نمک را افزوده و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود. وقتی مایه دسر خوب مخلوط شد، به کمک یک پارچ آنها را داخل ظرفهای پیرکس بریزید و ظرفها را داخل یک قالب مستطیل بزرگتر قرار دهید و کف قالب را آبجوش بریزید. سپس آن را بهمدت ۳۰دقیقه در فر بگذارید تا پخته شود. بعد ظرفها را از فر خارج کرده و بهمدت ۳ ساعت داخل یخچال قرار دهید. سطح کار را شکر دانهریز بریزید و در فر بهمدت ۵دقیقه روی حالت گریل قرار دهید تا شکرها کاراملی شوند. در انتها دسر را دوباره در یخچال قرار دهید تا آماده شود.
مواد لازم برای 3 نفر
زرده تخممرغ: ۳ عدد
خامه صبحانه: ۲۵۰ گرم
شکر آسیابشده: 3/1پیمانه
شکر دانهریز: 8/1پیمانه
وانیل: یک قاشق چایخوری
نمک: یک پنس
پنج شنبه 1 دی 1401
کد مطلب :
180745
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/j2YJz
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved