• شنبه 29 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 10 ذی القعده 1445
  • 2024 May 18
شنبه 14 آبان 1401
کد مطلب : 176034
+
-

کاهش تدریجی تورم خوراکی‌ها

قطار رشد قیمت خوراکی‌ها همچنان به مسیر خود ادامه می‌دهد، البته این بار با سرعت کمتر از ماه‌های گذشته. چالش اصلی اینجاست که آیا ثبات قیمت به بازار خوراکی‌ها بازمی‌گردد. روند قیمت‌ها نشان می‌دهد پس از آزادسازی نرخ ارز 4200تومانی کالاهای اساسی در بهار امسال، یک جهش قیمت در برخی کالاها به‌ویژه در گروه کالاهای نان و غلات و روغن رخ داده اما پس از فصل تابستان از سرعت بالارفتن قیمت این کالا کاسته شده است، ولی درصورت افزایش نرخ ارز آیا این روند تغییر مسیر می‌دهد؟
مرکز آمار می‌گوید در مهرماه امسال از 53قلم خوراکی پرمصرف در بین خانواده‌های ایرانی فقط 28قلم کالا، نرخ تورم سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطه به نقطه نقاط شهری را تجربه و 52.3درصد از این کالاها نرخ تورم بالاتر را ثبت کرده است. تازه‌ترین روایت این نهاد آماری از کاهش تدریجی نرخ تورم کالاهای خوراکی و آشامیدنی حکایت دارد به این معنا که از شتاب افزایش قیمت‌ها کاسته شده است.
به گزارش همشهری در مهرماه امسال قیمت کالاهایی چون انار 11درصد، هویج فرنگی 9.3درصد، سیب درختی و پرتقال ایرانی 4.5درصد، روغن نباتی جامد 3.9درصد، روغن نباتی 2.4درصد، بادمجان 2.4درصد، لپه 1.1درصد و هلو، قند، پیاز، شکر و ماست پاستوریزه کمتر از یک درصد نسبت به شهریور امسال کاهش داشته و قیمت گوجه فرنگی تغییر نکرده است.
کالاهایی چون هندوانه با 14درصد، خربزه با 13.2درصد، تخم مرغ با 8.3درصد، گوشت مرغ با 8.2درصد و موز با 5.2درصد بالاترین رشد قیمت در یک ماه را ثبت کرده‌اند.
براساس اعلام مرکز آمار در مهر امسال نسبت به مهر سال گذشته هویچ فرنگی 35درصد و هندوانه 6.7درصد ارزان شده و در مقابل روغن مابع با 289درصد، روغن نباتی جامد با 265درصد، سیب زمینی با 153درصد، ماکارونی با 139درصد برنج ایرانی با 138درصد، سس مایونز با 128درصد، گوشت مرغ با 121درصد، کره پاستوریزه با 110درصد و رشته‌آش با 106درصد بیشترین افزایش قیمت را در این مدت تجربه کرده‌اند.
این گزارش نشان می‌دهد در گروه نان و غلات، رشته آش با 4.5درصد و شیرینی خشک با1.8درصد و برنج خارجی با 1.2درصد بیشترین افزایش قیمت را در مهر نسبت به شهریور داشته‌اند. در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها، گوشت مرغ با 8.2درصد، ماهی قزل آلا با 3.1درصد و گوشت گاو یا گوساله و گوشت گوسفند با 1.4درصد رکورددار افزایش قیمت‌ها بوده‌اند. براساس برآورد مرکز آمار در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن هم بالاترین افزایش قیمت به تخم مرغ با 8.3درصد و شیر خشک با 4درصد اختصاص داشته درحالی‌که قیمت روغن کاهش داشته است.
رشد قیمت خوراکی‌ها در ایران فشار بر دهک‌های پایین و متوسط درآمدی را افزایش می‌دهد و خطر سوء تغذیه را به‌ویژه در دهک‌های فقیر جامعه تشدید می‌کند و به همین دلیل دولت در تلاش است تا با اجرای برنامه‌هایی جلوی کوچک‌تر شدن سفره خوراکی‌های مردم را بگیرد.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید