• چهار شنبه 2 خرداد 1403
  • الأرْبِعَاء 14 ذی القعده 1445
  • 2024 May 22
دو شنبه 9 آبان 1401
کد مطلب : 175526
+
-

بازگشت نخبگان ایرانی برای گذراندن دوره‌های پسا دکتری

 معاون پژوهشی وزیر علوم از حضور نمایندگان انجمن‌های علمی در کمیته‌ برنامه‌ریزی آموزش وزارت علوم برای تحولات محتوای درسی و تشکیل دبیرخانه‌های استانی برای تحقق ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها خبر داد. «پیمان صالحی» معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مورد بومی‌سازی پژوهش‌های دانشگاهی و اجرای طرح ماموریت‌گرایی در دانشگاه‌ها توضیح داد: ماموریت‌گرایی یعنی هر دانشگاهی براساس موقعیت جغرافیایی، علمی، داشته‌ها و زیرساخت‌هایش، ماموریت ویژه‌ای علاوه بر ماموریت ذاتی خودش داشته باشد؛ به‌عنوان مثال اگر به دانشگاهی کنار آبی می‌گوییم و ماموریتش شیلات است، معنایش این نیست که نباید در حوزه دیگری کار کند بلکه ماموریت اصلی‌اش در آن حوزه است. صالحی تصریح کرد: در جلسات متعددی که با استانداران و وزیر   کشور داشتیم، پیشنهاد دادیم در هر استان دبیرخانه‌ای وجود داشته باشد و دبیرش دانشگاه مادر استان باشد. با ریاست استانداران و دبیری دانشگاه معین هر استان، کمیته‌ای تشکیل شود و مکاتباتش را هم انجام داده‌ایم تا ماموریت‌گرایی به کمیته‌ای که در استان‌ها با ریاست استانداران تشکیل می‌شود، سپرده خواهد شد. او افزود: اقدامات این طرح در حال انجام است و هر استان براساس شیوه‌ای متناسب کار خواهد کرد و در چندین استان ماموریت‌ها کاملا مشخص شده است. حمایت‌ها و توجه ما از دانشگاه‌ها به‌طور ویژه از این به بعد براساس ماموریت تعیین شده خواهد بود.
صالحی درخصوص تغییر محتوای درسی دانشگاه‌ها که معاونت آموزشی وزارت علوم آن را دنبال می‌کند و نقش معاون پژوهش و فناوری در این تغییرات گفت: من چند سال در شورای برنامه‌ریزی و شورای گسترش، مسئولیت داشتم و با این حوزه آشنا هستم؛ معاونت پژوهشی وزارت علوم، هم عضو شورای برنامه‌ریزی است و هم در کمیته‌های شورای برنامه‌ریزی حضور داریم و ارتباط ما نزدیک است. در کارگروه‌های شورای برنامه‌ریزی که به‌صورت تخصصی برنامه‌ریزی برای رشته‌های خاص انجام می‌دهند، از نماینده‌های انجمن‌های علمی دعوت به عمل می‌آید.
او ادامه داد: انجمن علمی چه معنایی دارد؟ یعنی انجمنی که چند هزار عضو دارد، در موضوع مشخصی در عرصه کشور و دنیا اطلاعات خوبی دارد و می‌تواند بین آموزش و پژوهش هماهنگی ایجاد کند؛ بنابراین حضور نمایندگان انجمن‌های علمی در کمیته‌ها و کمیسیون‌های شورای برنامه‌ریزی اتفاق خوب و جدیدی است و من هم به‌عنوان معاون پژوهشی در شورای برنامه‌ریزی حضور دارم و در برنامه‌ریزی‌های تغییرات محتوایی از سوی ما غفلت نخواهد شد. معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به سؤالی در رابطه با همکاری‌هایی که معاونت با نخبگان ایرانی خارج از کشور دارد نیز بیان کرد: ماموریت ارتباطات با نخبگان خارج از کشور به بنیاد ملی نخبگان داده شده است. اگر ما ارتباطی هم داریم با میان‌داری بنیاد ملی نخبگان است؛ بنابراین ماموریت آنهاست و نمی‌خواهیم موازی‌کاری کنیم. صالحی در ادامه گفت: به محض اینکه بنیاد، نخبه‌ای را در خارج از کشور شناسایی می‌کند، درصورتی که نخبه قرار باشد هرگونه همکاری پژوهشی با دانشگاه داشته باشد، به ما معرفی خواهد شد، چه بسا خیلی از این نخبگان برای برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت یا بلندمدت به ایران می‌آیند، اینجا مستقر می‌شوند، یا حتی برای دوره‌های پسادکتری به ایران می‌آیند، ارتباطات جدی با ما دارند و از امتیازات زیادی هم برخوردار هستند و می‌توانند در دانشگاه‌های کشور جزو اعضای هیأت علمی شوند. آیین‌نامه‌های بسیاری وجود دارد که بنیاد ملی نخبگان، متولی رسیدگی به آنهاست؛ بنابراین بارها این اتفاق می‌افتد که نخبه‌ای می‌خواهد داخل کشورش در زمینه‌ای همکاری علمی داشته باشد و ما امکانات کافی برایش فراهم می‌کنیم تا فعالیت‌های تحقیقاتی داشته باشد./ ایلنا

 

این خبر را به اشتراک بگذارید