22 پیشنهاد مهم به روزهداران:
هنگام سحر از موادی مانند نان، عدس، برنج، سیبزمینی، میوه، سبزیجات و حبوبات استفاده کنید.
به مقدار کافی کلسیم مصرف کنید. کلسیم برای استحکام استخوانها و تقویت دندانها بسیار مهم است.
ورزش کردن را فراموش نکنید و حتما پیادهروی بروید. البته ورزشهای سنگین توصیه نمیشود اما ورزشهای سبک و پیادهروی مشکلی ندارد.
خوردن چای و قهوه را محدود کنید؛ زیرا باعث افزایش ادرار و از دست دادن آب بدن میشوند.
برای رفع یبوست و بوی بد دهان، بهتر است میوه و سبزی را در وعده غذایی خود قرار دهید.
برای ثابت نگه داشتن قند خون، خرما بخورید.
در افطار از غذاهای حجیم استفاده نکنید تا دچار انواع بیماریهای گوارشی از قبیل سوزش معده و نفخ نشوید.
نوشیدن آب به مقدار کافی (8تا 10لیوان) را فراموش نکنید.
زولبیا و بامیه بهدلیل قند زیاد باعث تشنگی میشود به جای مصرف زولبیا و بامیه از خرما استفاده کنید.
سعی کنید درماه رمضان میوههای آبدار و سبزیهای بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.
بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پررنگ استفاده کنید.
خوردن 8تا 12لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب میشود شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.
برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوههایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.
ورزش سبک و پیادهروی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی میکند.
نان و پنیر کمنمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنیها برای سحر محسوب میشود؛ زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.
برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید، بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدراتهایی همچون نان، غلات و ماکارونی سبوسدار استفاده کنید. این مواد سبب میشود کمتر دچار تشنگی شوید.
اگر معمولا بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن میشوید، بهتر است از غذاهای سبک و کمچرب استفاده کنید.
در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.
از شیرینی و مواد غذایی ناسالم استفاده نکنید.شیرینی میتواند سبب ایجاد تشنگی در فرد روزهدار شود.
خوب است در وعدههای غذایی افطار و سحر از شیرینیهای طبیعی مثل عسل، شیره انگور، شیره خرما استفاده کنیم.
با نوشیدن شربت لیمو نعنا، سکنجبین و سرکه شیره در وعده افطار به دفع سموم بدنتان کمک کنید. همچنین از آنجایی که افت قند خون در بین روزهداران شدت بیشتری پیدا میکند، لازم است در وعدههای غذایی افطار و سحر از شیرینیهای طبیعی مثل عسل، شیره انگور و شیره خرما بهره کافی داشته باشید.
روزهداران بهتر است حتما هندوانه و خیار به اندازه کافی مصرف کرده تا از بروز آکنه، جوش و کهیر در امان باشند. یکی از پیشنهادهای خوب در وعده سحری هم استفاده از نان همراه شیر و کره حیوانی است؛ چراکه استفاده از این غذا سبب رفع عطش، جلوگیری از احتقان و یبوست در دستگاه گوارش خواهد شد.