• سه شنبه 1 خرداد 1403
  • الثُّلاثَاء 13 ذی القعده 1445
  • 2024 May 21
سه شنبه 25 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 16170
+
-

حاشیه‌نشینی ماهی در سبد مصرف خانوارها

پروتئین
حاشیه‌نشینی ماهی در سبد مصرف خانوارها


استفاده از انواع گوشت سفید ازجمله توصیه‌های پزشکان برای کاهش بیماری‌های ناشی از مصرف گوشت قرمز است، با وجود این هنوز در کشورمان و برخلاف کشورهای پیشرفته دنیا، سهم انواع آبزیان از سبد مصرفی خانوارها بسیار اندک بوده و بازهم گوشت قرمز و مرغ سرآمد مصرف خانوارها بوده و مصرف انواع آبزیان در رده بعدی قرار دارد. با این شرایط سرانه مصرف گوشت ماهی در ایران حدود نصف کشورهای دنیاست بدان معنا که مصرف سرانه ماهی در دنیا ۲۰ کیلوگرم بوده اما این میزان بنا بر آمارهای وزارت جهادکشاورزی در کشورمان حدود ۱۰.۶کیلوگرم است.  به گزارش همشهری، نبود فرهنگسازی‌، مشکلات طبخ و سلیقه مصرف‌کنندگان ایرانی که بیشتر با مصرف گوشت قرمز عجین شده به همراه قیمت‌های نسبتا بالای انواع ماهی در بازار موجب شده است تا هنوز سهم آبزیان از سبد مواد غذایی خانوارها چندان چشمگیر نباشد. همچنین هنگام خرید انواع ماهی و آبزیان آشنایی مشتریان با سلامت این محصولات از اهمیت بالایی برخوردار است؛ گرچه ماهی بوی خاص خود را دارد اما غذاهای دریایی تازه نباید بویی داشته باشند. چشم‌های ماهی باید شفاف باشد و در اطراف لبه‌های فیله‌های ماهی نباید تغییر رنگ و خشک‌شدگی وجود داشته باشد. همچنین میگوی تازه باید براق و نیمه‌شفاف با بوی کم یا بدون بو باشد. در مورد ماهی‌های یخ زده نیز بسته‌های ماهی یخ زده نباید نشانه‌ای از کریستال‌های یخ داشته باشد.


این خبر را به اشتراک بگذارید