• پنج شنبه 28 تیر 1403
  • الْخَمِيس 11 محرم 1446
  • 2024 Jul 18
شنبه 14 اسفند 1400
کد مطلب : 155489
+
-

نسخه‌های متفاوت خاکشیری

خاکشیر یکی از عجیب‌ترین گیاهانی است که در اقلیم کشور ما به وفور وجود دارد اما علت این فراوانی چیست و قرار است چه کمکی به ما بدهد؟ خاکشیر دارای طبع سرد است و در اقلیم گرم و خشک ایران، فراوانی این گیاه کمکی بزرگ به سلامت ما محسوب  می‌شود.
ترکیباتی که با این گیاه مفید به‌دست می‌آید، رافع بسیاری از مشکلات بدن است. ابن‌نفیس در کتاب الشامل(یکی از مراجع طب سنتی ایرانی) در این‌باره می‌نویسد: برای رفع بوی بد دهان، خاکشیر را با ترنجبین و گلاب بخورید. برای دفع سنگ کلیه، خاکشیر را با ترنجبین و عرق خارشتر ترکیب کنید.
برای بهبود جوش صورت و آکنه، آن را به عرق‌های کاسنی و شاتره بیفزایید. اما نکته جالب‌تر خواص دوگانه این گیاه است. به‌گفته بوعلی سینا، برای رفع یبوست، خاکشیر را با عسل و آب ولرم میل کنید و برای رفع اسهال، آن را به‌صورت پودر‌شده خام بخورید. همچنین برای کمک به کاهش وزن آن را ناشتا با آب گرم بخورید و برای کمک به افزایش وزن، ناشتا با شیر ولرم میل کنید.
همچنین برای کاهش اثرات منفی کبد چرب و کاهش طول درمان این بیماری، ناشتا خوردن خاکشیر به‌شدت توصیه می‌شود که می‌تواند در پاکسازی کبد مؤثر باشد. از طرفی افرادی که در طول روز در معرض شدید آفتاب هستند در همه فصول سال توصیه می‌شود ترکیب خاکشیر، لیمو عسل و آب‌خنک را فراموش نکنند تا از اشعه‌های مضر خورشید بیشتر در امان باشند.

این خبر را به اشتراک بگذارید