• یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 11 ذی القعده 1445
  • 2024 May 19
شنبه 20 آذر 1400
کد مطلب : 147758
+
-

بفرمایید چکدرمه!

غذا
بفرمایید چکدرمه!

بندرترکمن در شمال شرق ایران بیش از هر چیز با روسری دستباف ترکمن یا اسب زیبای ترکمن شناخته شده است. شاید در یکی،دو دهه اخیر و با معرفی بازارچه‌های مرزی تعداد زیادی از مسافران و گردشگران هم برای سیر و سیاحت در بازارچه مرزی بندرترکمن در جوار خلیج‌گرگان و خرید ارزان‌تر لواز‌م آرایشی یا انواع قهوه و شکلات به این منطقه آمده باشند اما نباید فراموش کرد در این سفر به قصد دیدن هرچه که باشد، نباید از خوردن غذای سنتی ترکمن‌ها گذشت؛ غذایی لذیذ که می‌گویند قدمتی به عمر هزار سال دارد. چکدرمه به‌طور سنتی در نوعی دیگ چدنی به نام قازان تهیه می‌شود. ابتدا تکه‌های کوچک گوشت در روغن سرخ می‌شود و سپس پیاز رنده‌شده به آن اضافه و پس از سرخ شدن پیاز، رب‌گوجه یا گوجه به آن افزوده می‌شود. آنگاه آب اضافه می‌شود تا گوشت آب‌پز شود و پس از بخارشدن مقداری از آب برنج اضافه می‌شود به‌طوری‌که آب یک بند انگشت بالاتر از برنج قرار گیرد، سپس حرارت کم می‌شود تا برنج دم‌بیاید. هرچند این غذا شبیه به استامبولی پلوست، اما سمنانی‌ها شبیه‌تر به آن را دارند که به دیگی معروف است.
چکدرمه برای ترکن‌ها غذای نذری محسوب می‌شود اما در هر فصل سال به رستوران‌های این شهر سر بزنید، می‌توانید برای خودتان یک پرس از آن را سفارش دهید. ترکمن‌ها از اقوام ترک‌تبار ایران هستند که در حاشیه شرقی دریای‌خزر در استان گلستان و بخش‌هایی از استان خراسان‌شمالی موسوم به ترکمن‌صحرا زندگی می‌کنند. از غذاهای محلی این خطه می‌توان به چکدرمه، بولامه، بورک، اکمک و باسترمه اشاره کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :