• پنج شنبه 27 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 8 ذی القعده 1445
  • 2024 May 16
چهار شنبه 19 آبان 1400
کد مطلب : 145206
+
-

کرمانشاه؛ آشپزخانه منتخب یونسکو

زندگی‌پدیا
کرمانشاه؛ آشپزخانه منتخب یونسکو

سارا رضایی
بسیاری از ما ایرانیان، کرمانشاه را جدای از آثار تاریخی و طبیعت شگفت انگیز آن، فقط با نان‌برنجی‌های ترد و خوشمزه‌ای که در جعبه‌های چهارگوش به‌عنوان سوغاتی به دستمان رسیده می‌شناسیم، اما حالا دفتر یونسکو در پاریس اعلام کرده که کرمانشاه به‌عنوان دوازدهمین شهر خلاق خوراک در آسیا انتخاب شده است. در این خبر آمده است که امسال از سراسر دنیا 49شهر به‌عنوان شهر‌های خلاق در خوراک انتخاب شده‌اند که کرمانشاه تنها شهر ایرانی منتخب در این فهرست بوده است. (اگر به اهالی باقی شهر‌ها بر نخورد) بد نیست هنگام سفر به این شهر، این نکته را بدانیم که کرمانشاه فقط مهد دلیران نیست و مهد تنوع غذایی هم هست. استانی که طاق‌بستان، سنگ‌نبشته بیستون و تکیه معاون‌الملک تنها برخی از آثار تاریخی آن هستند، حدود ۸۰نوع غذا و خوراک، ۱۱نوع نان، ۲۰نوع شیرینی و میان ‌وعده‌های خاص دارد که برخی‌ از آنها مزین به روغن‌کرمانشاهی می‌شوند و بنابراین باید دست‌کم ناخنکی به تمام آنها زد. اگر در بازارچه زیبای کرمانشاه قدم بزنید، این ناخنک ‌زدن به تعارف‌های پی‌درپی اهالی این دیار تبدیل به حرکتی راحت و گوارا می‌شود. دست شیرینی‌پز آشپز و نان پز از مغازه بیرون آمده و تکه‌ای از شیرینی و غذا را به شما تعارف می‌کند که می‌توانید به راحتی خود را مهمان جشنواره مزه‌ها کنید. خوش‌سلیقگی‌ یونسکو هم در انتخاب این شهر از آن رو جالب و تامل برانگیز بود که ما نیز بهتر است هنگام سفر پساکرونایی به کرمانشاه حواسمان فقط به خورش خلال و دنده‌کباب و کاک نباشد و از اهالی مهمان‌نواز این خطه سراغی هم از باقی خوراک‌های سنتی این شهر و دیار بگیریم.

این خبر را به اشتراک بگذارید