پیگیر ثبت جهانی زعفران ایران
زعفران ایرانی؛ این ارزآورترین محصول استراتژیک کشاورزی ایران که شهرت جهانی یافته و بهعنوان یک میراث ملی در ذهن ایرانیان جای باز کرده است، از یک دهه قبل بهتدریج در حال از دستدادن جایگاه جهانی خود است. افغانستان، ترکیه، یونان، هند و حتی آمریکا و دیگر کشورهای جهان تمام تلاش خود را کردهاند که جای ایران را در بازار جهانی زعفران بگیرند. دیروز اما، حجتالله ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو درباره زعفران ایرانی سخن گفت و بر همین اساس نیز در فهرست ستون چهره روز این صفحه نشست. ماجرا آن است که حجتالله ایوبی که خود در مسیر ثبت جهانی برخی پروندههای میراثی ایران تلاش کرده است، به منطقه تربت حیدریه در استان خراسان رضوی سفر کرده و در این سفر دوروزه که به بازدید از جاذبههای تاریخی و گردشگری تربتحیدریه نیز پرداخته، بر اهمیت و ضرورت پیگیری ثبت جهانی میراث ناملموس مرتبط با زعفران تأکید کرده است. حجتالله ایوبی آنطور که اداره کل میراث فرهنگی استان خراسان رضوی خبر داده، در این سفر گفته است که در راستای پاسداشت رسوم و سنتهای مرتبط با زعفران بهعنوان یک محصول استراتژیک کشور بهویژه مراحل کاشت، داشت و برداشت زعفران پیگیر مستندسازی و ثبت جهانی زعفران هستیم. دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران همچنین از تمام ارگانهای دولتی و غیردولتی خواسته است که در مسیر مستندسازی زعفران با هدف ثبت جهانی این محصول به نام ایران با کمیسیون ملی یونسکو همکاری کنند. حجتالله ایوبی زعفران ایرانی را نهتنها بهعنوان یک محصول کشاورزی نگاه کرده است که از آن بهعنوان مشوق گردشگری نیز یاد کرده و گفته است: حوزه گردشگری زعفران یکی از ظرفیتهای مهم این محصول در ایران است. دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در سفر خود به تربت حیدریه، از مزارع زعفران، موزه زعفران و شرکتهای فراوری زعفران بازدید کرده و حتی با موسیقی سنتی و غذاهای بومی محلی منطقه نیز آشنا شده است. حجتالله ایوبی بر این اساس در ستون چهره روز این صفحه نشسته است که راه نجات زعفران ایرانی در بازارهای جهانی را ثبت جهانی زعفران دانسته و در تلاش برای مستندسازی پرونده ثبت جهانی این محصول استراتژیک ایران است.