بیسکوییت و کیک زمانی ارزانترین خوراکی برای میانوعده و پذیرایی محسوب میشد و در سوپرمارکتها با 200تومان هم می شد بیسکوییت خرید، اما تورم و گرانی بهویژه در یکسال اخیر قیمت این محصول را نیز به شدت افزایش داده و تقریبا هر ماه شاهد روند افزایشی قیمتها هستیم. قیمت 10 تا 15هزار تومانی بستههای بیسکوییت پذیرایی، حالا به بالای 30هزار تومان رسیده که کاهش تقاضا برای این محصول را بهدنبال داشته است. کاهشی که البته مختص امسال نیست و سال گذشته هم سوپرمارکتها از پایین آمدن آمار فروش حتی تا 50درصد سال98 میگفتند اما برای بیسکوییتهای کوچکتر و یکنفره شرایط هنوز کمی بهتر است، اگرچه در بین آنها هم افزایش تدریجی قیمت و کاهش وزن محصول، کاملا محسوس است. بیسکوییت ساقه طلایی، برند مینو که تا سال گذشته 3هزار تومان بود حالا 6هزار تومان فروخته میشود و برای دیگر انواع بیسکوییت هم افزایش قیمت با درصدهای مختلف رخ داده است. یکماه پیش با درخواست تولیدکنندگان، قیمت انواع بیسکوییت و شکلات 11 تا 45درصد افزایش یافت. افزایش بهای مواداولیه تولید و بستهبندی از دلایلی بود که برای افزایش هزینه تولید و قیمت تمام شده عنوان شد. قیمت روغن و شکر، از مهمترین مواداولیه تولید شیرینی و شکلات، خرداد امسال رسما افزایش یافت. این رشد قیمت بر هزینه تولید محصولات پاییندستی تأثیر مهمی داشته است. افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از سوی دولت نیز که اردیبهشت امسال اعلام شد با افزایش نرخ آرد بر قیمت نهایی کالاهای تولیدی صنایع وابسته شامل صنعت ماکارونی ، شیرینی و بیسکوییت نقش افزایشی داشته. تولید شیرینی، شکلات و البته بیسکوییت در بیش از یکدهه گذشته در کشور رشد قابل ملاحظهای بهلحاظ کمی و کیفی داشته و تنوع محصولات موجود در بازار موید این موضوع است. بسیاری از محصولات در این حوزه با نگاه صادراتی و سلامت محور تولید میشود و نهتنها تقاضای بازار مصرف داخلی را با انواع سلیقهها پاسخگو است بلکه توان رقابت با محصولات خارجی را هم دارد.
بیسکوییت؛ افزایش قیمت، کاهش تقاضا
در همینه زمینه :