ما محیطمان را میسازیم یا محیط ما را؟ برخلاف «یونگ» که معتقد بود انسانها فارغ از محیط در ناخودآگاه خود هسته مشترکی را حمل میکنند «اورت» معتقد است محیط چنان در اعماق تاریک ناخودآگاه نفوذ میکند که مجال دسترسی به کهنالگو را میرباید.
ما با نشانهها زندگی میکنیم. همه آنچه در این سالها ساخته و برای آیندگان به یادگار خواهیم گذاشت؛ همانند آنها که ساختند و برای امروز ما به یادگار گذاشتند تا ما با آن زندگی کنیم اما ما چگونه از یادگارهایمان مراقبت میکنیم. حالا همه آن نمادها، از نخلها تا گلستان و از زعفران تا فیروزه را چگونه پاسداری کردهایم.
زایندهرود؛ زندهرود؛ رود زیبایی که به قدمت یک تاریخ، نبض تپنده شهر اصفهان بود؛ اصفهانی که محض خاطر نقش جهان و سیوسه پل و پل خواجو، نصف جهانش میگفتند و زمانی، سفرا و امرا و جهانگردان از سراسر جهان به احترامش تمام قد میایستادند، مدتهاست به سوگ نشسته و خشکیده؛ نه جوششی، نه خروشی، نه صدای کودکان بازیگوشی که هر غروب به گیسوان مواجش بیاویزند و صدای خندهشان در سنگ و ساروج سیوسه پل گم شود.
زندگی خوزستانیها و خاطراتشان با نخلستان گره خورده است تا جایی که روایت خوزستان بدون نخیلات ممکن نیست و حتی در سالهای پس از دفاعمقدس این نخلهای سوخته بودند که با ایستادگیشان راوی مردم این خطه شدند.