نمیشود حرف از بازار به میان بیاید و یاد بازار قدیمی تجریش نیفتیم. بازاری که سالهاست همسایه امامزاده صالحع است و از یک سو به میدان تجریش میرسد و از سویی دیگر، به کوچههای پشت امامزاده راه دارد.
بازار سیداسماعیل یا همان «سداسمال» هم یکی دیگر از معروفترین و دیدنیترین بازارهای تهران است که در غرب خیابان مصطفی خمینی، در جنوبشرقی راسته بازار چهلتن و شمال بازار حضرتی قرار دارد
بازارهای اصیل ایرانی معمولا در امتداد مهمترین معبرهای شهری ساخته میشدند و مهمترین بخش آنها راسته اصلی بود که با دکانهایی که در دوطرف آن قرار میگرفت تکمیل میشد
اینکه ما در زندگیمان تغییراتی دادهایم، بر هیچکس پوشیده نیست. منظورم از تغییرات، مدل ماشین و فرش و وسایل خانه نیست، دارم درباره مدل زندگیکردن صحبت میکنم؛ مدلی که البته باعث تغییرات اساسی در ظاهر زندگی هم میشود.
بازارها همیشه بخش مهمی از فرهنگ ایرانی بودهاند. در تمام ایران بازار یک نبض تپنده بهحساب میآید و همیشه نماد پویایی تاریخ و فرهنگ مردم بوده و در تمام آداب و رسوم آنها نیز رسوخ کردهاست
معابر برای آمدوشد خودروها و عابران ایجاد میشوند. تجاوز وسایل نقلیه به محدوده پیادهروه0ا یا اشغال خیابانها توسط اشخاص برای کسبوکار و یا قراردادن کالاها، مغایر قانون شهرداریاست.
فارغ از تأکیدهای فراوان دینی و مذهبی ما مبنیبر رعایت حال همسایهها، ساکنین آپارتمانها و مجتمعها موظفند برای رعایت حسن همجواری، برخی بایدها و نبایدها را مورد توجه قرار داده و رعایت کنند.
این دهه آغاز آپارتماننشینی در تهران است. دهه30، نتایج مدرنسازی رضاخانی کمکم ظاهر شد. به همین دلیل برای گروهها و قشرهای جدید اجتماعی که با اصلاحات رضاخانی سر برآورده بودند باید شهری جدید بنا میکردند.
فرهنگ، جزولاینفک زندگی آپارتماننشینی است و نادیدهگرفتن این بخش مهم در زندگی آپارتمانی بهوجودآورنده بخش بزرگی از مشکلات اجتماعی و معضلات روانی در این محدوده است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .