آدمی دارای3 ساحت عقیده و فکر، ایمان و عاطفه و عمل است. زمانی ساحت فکر در بهترین حالت به منصه عمل مینشیند که با عنصر عاطفه عجین و ممزوج شود. «انَّ الْحَیاه عَقیدَه وَ جِهادٌ» جملهای که با درنظر گرفتن قیودی، حکیمانه و صحیح است.
«شرقشناسی»، «خاورشناسی»، «اسلامشناسی» و به تعبیری «استشراق» شکلهای متعدد نوعی مطالعات پیرامون شرق و اسلام است که در غرب پایهریزی شده و تقریبا بهصورت یک پارادایم، نگاه به موضوع شرق و اسلام را جهتدهی میکند. این زاویه نگاه مبتنی بر مبانی خاص، قابل تسری بهخود شرقیها و مسلمانان نیز هست.
متفکران و نظریهپردازان علوم سیاسی خواهان تبیین پدیده انقلاب در تاریخ بشری هستند. به تعبیر هانتینگتون، انقلاب حرکتی مبنایی با تحول در هنجارهای ساخت اجتماعی و مدیریت سیاسی کشور است.
پوپولیسم هر چند تقریباً همیشه تاریخ از چالشهای مهم جوامع بشری در ساحت سیاست و حکومت بوده است اما در یک دهه گذشته بیش از پیش برجسته شده و پوپولیستهای بسیاری توانستهاند با اقدامات خود فرمان قدرت جهانی را بهدست گیرند.
بررسی سیر تحول اندیشههای سیاسی علمای شیعه در ایران معاصر و تغییرات آن نسبت به ادوار گذشته امری مهم است که بررسی دقیق آن و شناسایی فرازوفرودهایش در آینده این جریان فکری مؤثر خواهد بود.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .