23
دو شنبه 11 بهمن 1400
شماره 8427
تاریخ‌و‌اندیشه
123
123
پیامـک شما را درباره این صفحه می خوانیم
ویژه
اساسی‌ترین کارکرد نهاد آموزش را می‌توان در نسبت رشد آدمی تعریف کرد. رشد نیز از ساخت‌های مختلف قابل‌بحث است؛ رشد جسمی، معنوی، اخلاقی، هنری و...
آنچه در ادامه می‌خوانید بخشی از سخنرانی دکتر احسان خسروجردی، پژوهشگر حوزه ادیان و عرفان، است.
میشل فوکو گفت‌وگو با روزنامه لیبراسیون چاپ شده در کتاب «ایران: انقلاب به نام خدا» در سال 1979: به‌طور قطع، در آنچه در ایران روی می‌دهد واقعیتی بسیار قابل‌ملاحظه وجود دارد.
اندیشه سیاسی
اگر بخواهیم واژه «انقلاب» را در ادبیات قرآن و سنت ردیابی کنیم احتمالا برخواهیم خورد به «ثوره» و «اثاره» که هردو از یک ریشه هستند و به‌معنای زیرورو کردن و کاویدن و شکوفا کردن هستند.

واکاوی چگونگی همراهی صاحب تفسیر المیزان با نهضت اسلامی

نگاهی گذرا بر نقش علامه سیدمحمد حسین طباطباییره در بسترسازی نظری حاکمیت اجتماعی اسلام ۱
اندیشه انقلاب
علامه سید محمد‌حسین طباطباییره از تأثیرگذارترین شخصیت‌های تاریخ اندیشه معاصر ایران و جهان اسلام است که سوای از وجوه عرفانی و اخلاقی، مشی فلسفی و تفسیری ویژه‌ای را در حوزه اندیشه دینی پایه‌گذاری کردند.
«انقلاب اسلامی» یا «اسلام انقلابی»؟

«انقلاب اسلامی» یا «اسلام انقلابی»؟

شهید آیت‌الله مرتضی مطهریره فروردین‌ماه ۱۳۵۸، دو هفته قبل از شهادت: حرف من این است: ما بر سر یک دوراهی قرار گرفته‌ایم. گفتیم که اسلام با انقلاب پیوند دارد، بذر انقلاب در اسلام وجود دارد. ولی ما مسلمان‌های به‌اصطلاح انقلابی، ما که الان، هم مسلمانیم و هم معتقد به انقلاب، بر سر یک دوراهی قرار گرفته‌ایم و این دوراهی خیلی دقیق است یعنی در ابتدا تشخیص داده نمی‌شود که دو راه است اما واقعاً دو راه است و تدریجاً با یکدیگر زیاد فاصله می‌گیرند .
خطر اصلی برای انقلاب
خطر اصلی برای انقلاب
شهید آیت‌الله سیدمحمد بهشتی مناظر تلویزیونی اول خرداد‌ماه ۱۳۶۰: خطر اصلی آنجاست که این مردم به جای آنکه در محیط برخوردهای صادقانه قرار بگیرند، در محیط بازی‌های سیاسی قرار بگیرند. بنده بازی‌های سیاسی را بزرگ‌ترین خطر برای این انقلاب می‌دانم.