• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
شنبه 16 آذر 1398
کد مطلب : 89650
+
-

فناوری برای مقاوم‌سازی گیاهان در برابر سم و آفت

تعریف تراریخته به زبان ساده

سمیرا رحیمی_روزنامه نگار

فناوری مهندسی ژنتیک محصولات کشاورزی و تولید محصولات تراریخته بیش از 20سال است که در جهان به‌کار گرفته شده است. مواد غذایی تولید شده از این محصولات، یا بذرهایی که به کمک این فناوری تولید می‌شوند بازار خود را یافته‌اند و چرخه اقتصادی درهم تنیده و بزرگی را میان کشورهای تولید‌کننده و مصرف‌کننده ایجاد کرده‌اند. اما سرعت توسعه این فناوری با سرعت آگاهی‌بخشی به مردم درباره این محصولات برابری نمی‌کند. بسیاری از مردم جهان، بدون آگاهی دقیق از فرایند تولید این محصولات، نسبت به مصرف آنها هراس دارند و ابراز مخالفت می‌کنند. در پژوهشی که به تازگی توسط محققان دانشگاه‌های واشنگتن، تورنتو و پنسیلوانیا انجام گرفته، محققان پس از نظر‌سنجی و برگزاری آزمونی کوتاه درباره اطلاعات 2000داوطلب از اروپا و آمریکا درباره فناوری تراریخت، به این نتیجه رسیدند که بیش از 90درصد این افراد با مصرف محصولات تراریخته مخالفند، ‌درحالی‌که اطلاعات چندانی از چند و چون تولید این محصولات ندارند و هرچه آگاهی آنها نسبت به موضوع کمتر است، مخالفت آنها شدت می‌گیرد. وضعیت در ایران نیز چندان تفاوتی با دیگر نقاط جهان ندارد، از این‌رو دکتر سیروس زینلی، رئیس انجمن بیوتکنولوژی مفهوم این فناوری را به زبان ساده توضیح داده‌است تا مردم آگاهانه و مطلع درباره مصرف یا عدم‌مصرف این محصولات تصمیم بگیرند.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید