• پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 16 شوال 1445
  • 2024 Apr 25
چهار شنبه 20 شهریور 1398
کد مطلب : 77698
+
-

بساط عسل بی‌کیفیت در اردبیل جمع می‌شود

رئیس انجمن زنبورداران:‌ بساط عسل‌فروش‌ها کنار جاده‌های اردبیل برچیده شده است و به دنبال حذف مغازه‌داران عرضه‌کننده عسل‌های بدون ‌استاندارد هستیم

بازار
بساط عسل بی‌کیفیت در اردبیل جمع می‌شود

در سال‌های اخیر و با نظارت متولیان امر، بساط تولید عسل بی‌کیفیت در پایتخت عسل ایران، اردبیل، برچیده شده و با تکیه بر مبانی نوین و استانداردهای جهانی تولید و عرضه عسل را در خطه سبلان شاهد هستیم. به گزارش ایسنا، در حالی که اردبیل و دامنه سرسبز سبلان از دیرباز به شهد شیرین و عسل ناب شهره شده است، تولیدکنندگان و فعالان صنعت کندوداری تلاش می‌کنند تا تولید باکیفیت و مرغوب عسل را به عنوان سوغاتی این دیار مورد توجه و هدف قرار دهند. فعالان این عرصه هم با وجود سختی کار و حضور همواره مستحکم در دشت‌ها، کوه‌ها و به نوعی زندگی چندجانشینی سعی دارند تولید عسل را هدف نهایی خود قرار دهند و با تلاش بی‌وقفه خود کام ایرانیان را شیرین کنند.

اما اردبیل که از آن به عنوان پایتخت عسل ایران و بهشت بی‌نظیر گردشگری کشور یاد می‌شود، در همه فصول به‌ویژه تابستان به کانون تولید و عرضه عسل دامنه‌های سبلان با خاصیت درمانی و دارویی و تغذیه بی‌نظیر تبدیل شده، به طوری که اغلب گردشگران در شهر چشمه‌های بهشتی سرعین، اردبیل و مشگین‌شهر و سایر مناطق این استان در کنار این‌که کام خود را با عسل سبلان شیرین می‌کنند به عنوان تحفه و سوغاتی از این محصول خریداری می‌کنند و با خود به شهر و دیار خود می‌برند که این خود بهترین تبلیغ برای معرفی عسل سبلان است که با برند جهانی شهره آفاق شده است.


ورود نهادهای نظارتی به بازار عرضه عسل 

در سال‌های گذشته، برخی ناهماهنگی‌ها و بی‌تدبیر‌ی‌ها زمینه حضور فروشندگان عسل بی‌کیفیت را در حاشیه شهرها و جاده‌ها به‌ویژه مسیر اردبیل– سرعین و نمین– حیران رقم زده بود که با تدبیر مناسب دستگاه قضایی و همچنین، پیگیری انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران و همراهی سایر نهادها بساط این عسل‌فروشی‌های بی‌کیفیت و ناخالص برچیده شد.

در کنار این امر با نظارتی که دام‌پزشکی، جهاد کشاورزی، غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و اداره استاندارد انجام می‌دهند از تولید و عرضه عسل بی‌کیفیت در استان اردبیل که گاه وارداتی بوده است، خودداری شد تا زمینه برای ارتقای توانمندی تولید فراهم آید. سراغ رئیس انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران رفتیم. او با قدردانی از تلاش و زحمات زنبورداران و فعالان صنعت کندو در استان اردبیل اظهار کرد: کار سختی را تولیدکنندگان عسل در طول سال در تهیه و تدارک این ماده غذایی شفابخش انجام می‌دهند و تنها عشق و علاقه است که زمینه استمرار فعالیت آنها را فراهم کرده است.


ضرورت حذف فروشندگان عسل بی‌کیفیت 

«عبدالرضا بیگناه» بیان کرد: ما در استان اردبیل سالانه شاهد تولید 90 هزار تن عسل هستیم که 10 تا 12 هزار تن آن به فروش می‌رسد، حدود 6 هزار تن مصرف داخلی دارد و بقیه به سایر استان‌ها و خارج از کشور صادر می‌شود.وی به تولید پاک‌ترین و باکیفیت‌ترین عسل ایران در دامنه‌های سبلان اشاره کرد و گفت: در 2 سال اخیر با تقویت نظارت‌ها جلو تولید عسل بی‌کیفیت گرفته شده و ما به عنوان مسئول انجمن زنبورداران و تولیدکنندگان عسل ایران به فعالان این عرصه نمره 95 می‌دهیم که حکایت از رضایت همه از این شرایط دارد.این مسئول با اشاره به رونق گرفتن صادرات این محصول ارزشمند و استراتژیک اظهار کرد: افزایش صادرات به ارتقای اشتغال و ارزآوری بیشتر منجر شده است.

بیگناه با بیان این‌که معدودی از فروشندگان با تبدیل عسل به شیره و برخی افزودنی‌های دیگر قصد خدشه وارد کردن به نام و برند عسل سبلان را دارند، تاکید کرد: همان‌طور که بساط عسل‌فروشی‌های کنار جاده‌ها برچیده شد، امیدواریم در بهترین شرایط جلو فروشندگان عسل‌های بی‌کیفیت و فاقد استاندارد نیز گرفته شود و زمینه برای ارتقای توان تولید و عرضه عسل باکیفیت فراهم آید.

این مسئول به گله‌مندی از فروش عسل با رمکه (قاب چوبی) این محصول اشاره کرد و افزود: باید رمکه را به وزن بفروشیم تا اجحافی در حق مشتری و خریدار رخ ندهد. ضرورت دارد به همان نرخی که این رمکه‌ها به قیمت 250تومان تهیه می‌شود به همان نسبت به قیمت عسل فروخته‌شده افزوده شود.بیگناه ادامه داد: با تشکیل اتحادیه امیدواریم جلو این اجحاف و غش در معامله گرفته شود و فروشندگان باانصاف ما به همان وزن رمکه و قیمت خرید آن در فروش عسل سعی کنند نرخ واقعی اعمال شود.
 

کیفیت عسل؛ تحت کنترل 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل هم بیان کرد: ما با همکاری اداره کل استاندارد استان اردبیل تلاش می‌کنیم بر کیفیت عسل‌های عرضه‌شده در بازار و مراکز گردشگری نظارت کنیم که در این زمینه با واحدهای متخلف نیز برخورد می‌شود.«محسن ارزنلو» گفت: در کشور ما برخی افراد سودجو عسل تقلبی تولید می‌کنند.

در استان اردبیل گردشگران زیادی در طول سال حضور پیدا می‌کنند و بر همین اساس ما توجه ویژه و نظارت‌های کامل را در این خصوص انجام می‌دهیم. با توجه به شهرت و محبوبیت عسل سبلان، از آنجا که عسل تولید مناطق دیگر کشورها وارد استان می‌شود و بعضا با نام اثر سبلان به فروش می‌رسد، معاونت غذا و داروی دانشگاه با همکاری معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان اردبیل به صورت مرتب از شهدهای عسل موجود در فروشگاه‌ها نمونه‌برداری و آن را آزمایش می‌کنند و اثر تقلبی و غیراستاندارد جمع‌آوری و متخلف به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که به طور مرتب از شهدهای عسل موجود در شهرستان سرعین نمونه‌برداری می‌شود، اظهار کرد: این عسل‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرد و در صورت وجود هر گونه ناهماهنگی بین تولید و مواد غذایی این محصول باارزش از عرضه آن به بازار جلوگیری می‌شود.این مسئول افزود: عسل یک محصول غذایی مفید و پرارزش است که از قرن‌ها پیش به عنوان عالی‌ترین و بهترین غذا شناخته شده و همچنین، به واسطه ویژگی‌های شفابخش خود به عنوان دارو در درمان بیماری‌ها در بین تمام ملل کاربرد داشته است. 


رعایت حقوق فروشندگان در قیمت‌گذاری عسل 

مدیر انجمن صنفی عسل و لبنیات استان اردبیل با اشاره به فعالیت این انجمن در سال جاری اظهار کرد: ما در این انجمن سعی می‌کنیم قیمت‌گذاری عسل و نظارت بر وزن و فروش رمکه‌ها را به قیمت 250 تومان شاهد باشیم تا برخی از فروشندگان اجحافی در حق خریدار انجام ندهند. «فردین صفوی» بیان کرد: با توجه به حضور گردشگران در این استان تلاش بر این است که با کنترل مناسب از عرضه عسل بی‌نام و نشان به‌ویژه در مناطق گردشگری جلوگیری شده تا خدشه و صدمه‌ای به برند عسل سبلان وارد نشود.

این خبر را به اشتراک بگذارید