• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
دو شنبه 14 مرداد 1398
کد مطلب : 70421
+
-

کهگیلویه و بویراحمد؛ مقصد تورهای ایران‌گردی

گردشگری
کهگیلویه و بویراحمد؛ مقصد تورهای ایران‌گردی

مشاور امور بانوان و خانواده رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بر‌اساس برنامه‌‌ریزی انجام‌شده و تفاهم‌نامه با ۲ آژانس ایران‌گردی این استان مقصد تورهای ایران‌گردان می‌شود.

 به گزارش ایرنا، «فریبا رحمان‌پور» اظهار کرد: کهگیلویه و بویراحمد با توجه به راه‌های زمینی زیبا با استان‌های فارس، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و بوشهر می‌تواند یکی از مقاصد خوب ایران‌گردی به‌ویژه طبیعت‌گردی باشد. 

در 4 ماه سال جاری ۲ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۲۹۲ گردشگر داخلی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی استان دیدن کردند. بارگاه بی‌بی حکیمه (س)، خواهر امام رضا (ع)، در ۸۰ کیلومتر شهر دوگنبدان، مرکز شهرستان گچساران، پرجاذبه‌ترین نقطه گردشگری فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد است. 

آبشار یاسوج، کوه گل، چشمه میشی، تنگ مهریان، تنگ تامرادی، دامنه‌های کوه دنا و غار ده شیخ از جاذبه‌های طبیعی مناطق سردسیری استان است که در فصل تابستان میزبان هزاران گردشگر است. پل بریم باشت، شهر تاریخی دهدشت، مجموعه تاریخی خیرآباد در گچساران و تنگ سولک از جمله جاذبه‌های تاریخی مناطق گرمسیری استان هستند که در فصول پاییز، زمستان و بهار مقصد گردشگران زیادی است. 

گردنه شلالدون، رود رونه، دامنه‌های کوه خامی، چشمه بلقیس چرام، دشت‌های دیل و گناوه و برم الوان از جاذبه‌های طبیعی مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد است. 


حمایت از استارت آپ‌ها

وی بیان کرد: تفاهم‌نامه دیگری نیز با معاونت مناطق محروم ریاست جمهوری امضا شده که بر اساس آن تمام ضوابط صدور مجوز فعالیت استارت‌آپ‌های گردشگری و صنایع دستی استان انجام می‌شود. 
استارت‌آپ یا شرکت نوپا به یک شرکت یا کسب‌ و کار گفته می‌شود که به‌تازگی و در نتیجه کارآفرینی ایجاد شده ‌است، رشد سریعی دارد و برای تولید راهکاری نوآورانه و دوام‌‌پذیر برای رفع یک نیاز در بازار شکل گرفته ‌است. 


ظرفیت‌های صنایع دستی استان

مشاور امور بانوان و خانواده رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به وجود صنایع دستی میخک و گلیم که می‌تواند به عنوان یک برند در کهگیلویه و بویراحمد در کشور مطرح شود گفت: برای آموزش‌های تخصصی فعالان صنایع دستی در استان اعلام آمادگی وجود دارد. 

رحمان‌پور همچنین از برنامه‌‌ریزی برای ثبت ملی روستای سربیشه به عنوان یک قطب صنایع دستی استان در آینده نزدیک خبر داد. مشاور امور بانوان و خانواده رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ادامه داد: ثبت روستای سربیشه، از توابع شهرستان گچساران، در مراحل پایانی است. 

روستای سربیشه از سال‌های دور تاکنون مرکز آموزش و تولید صنایع دستی و داری مانند گلیم، قالیچه و جاجیم بوده است. این روستا که در مسیر جاده ارتباطی گچساران به شیراز قرار دارد، به دلیل آب و هوای بهاری در فصل زمستان، تولیدات صنایع دستی، پوشش محلی و زیبای زنان و مردان، نزدیکی به رودخانه و قرار داشتن در دشتی با مزارع و کشتزارهای زیبا از مناطق منحصر به فرد کهگیلویه و بویراحمد است.

کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است. این استان دارای 2 منطقه سردسیری و گرمسیری است. 

شهرستان‌های بویراحمد و دنا در منطقه سردسیری قرار گرفته‌اند و شهرستان‌های گچساران، باشت، چرام، کهگیلویه، لنده و بهمئی هم در منطقه گرمسیری واقع شده‌اند. افزون بر 2۶۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۷۵۰ مورد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید