• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 9 مرداد 1398
کد مطلب : 69626
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/P32l
+
-

سنگ‌های قم در ویترین اروپایی‌‌ها

عامل توسعه خوشه سنگ قم با اشاره به ظرفیت بازارهای صادراتی صنعت سنگ گفت: سالانه ۶ میلیون دلار از محصولات صنعت سنگ استان به کشورهای خارجی صادر می‌شود. به گزارش ایرنا، «صادق معصومی» افزود: اگر بازارهای صادراتی استان توسعه یابد ارزش‌ افزوده این صنعت در قم بسیار ویژه خواهد بود. 

وی ادامه داد: استان قم در خصوص تولید و فراوری صنعت سنگ، رتبه هشتم کشور را دارد و ازنظر کیفیت و فرآوری این صنعت در رتبه‌های نخست کشور قرار دارد. معصومی بیان کرد: با وجود این‌که ۱۰ درصد از تولید سنگ دنیا در اختیار کشور ماست، اما در صادرات، ایران هیچ‌گونه جایگاهی در بازارهای صادراتی بزرگ جهان ندارد. 

وی اضافه کرد: در مورد صنعت سنگ، ۸ معدن فعال در حوزه سنگ گرانیت و شبه‌گرانیت در استان قم در حال بهره‌برداری و استخراج است. عامل توسعه خوشه سنگ قم بیان کرد: سنگ گرانیت بین مردم دنیا تقاضای بسیار بالایی دارد، اما از آنجا ‌که ایران در زمینه صادرات این صنعت مشکل دارد، معادن این بخش با بی‌مهری روبه‌رو شده‌اند. وی بیان کرد: در ۳ سال گذشته ۳ کنسرسیوم در رابطه با خوشه سنگ قم تشکیل شده و در زمینه توسعه بازار سنگ در کشورهای قزاقستان، روسیه و ترکیه فعالیت می‌کند. معصومی اظهار کرد: افزایش چندبرابری صادرات صنعت سنگ قم به کشورهای هدف مهم‌ترین فعالیت خوشه سنگ قم و این ۳ کنسرسیوم در سال‌های گذشته بوده است. 

عامل توسعه خوشه سنگ قم گفت: برای تأمین مواد اولیه خوشه سنگ خریدهای مشترک بین واحدهای تولیدی در دستور کار قرارگرفته و در این راستا بیش از ۲۵ هزار تن مواد، خریداری‌شده است. 

وی عنوان کرد: برندسازی صنعت سنگ استان و تغییر نگرش مسئولان ملی و استانی نسبت به ظرفیت این صنعت از دیگر اقدام‌های خوشه سنگ قم در ۳ سال گذشته بود. معصومی ادامه داد: خوشه سنگ استان از سال ۹۵ اقدام‌های خود را آغاز کرده است و افزایش کیفیت و بهره‌وری مهم‌ترین رویکردهای این خوشه در قم بود.
وی اظهار کرد: تشکیل تعاونی خرید مواد اولیه صنعت سنگ از برنامه‌هایی بوده که به‌زودی شاهد تشکیل آن خواهیم بود.


اشتغال 4 هزار نفری در صنعت سنگ 

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم گفت: ۲۵۰ واحد سنگ‌بری در این استان وجود دارد و بیش از ۴ هزار نفر در قالب این واحدهای صنعتی مشغول فعالیت هستند. «اسرافیل شعاعی» افزود: حمایت از سرمایه‌گذاری و تسهیل در مسیر فعالان اقتصادی هدف اصلی شرکت شهرک‌های صنعتی قم است. 

وی اظهارکرد: قم در 3 ماه نخست امسال در واگذاری زمین به فعالان اقتصادی برای ساخت واحدهای صنعتی و جذب سرمایه‌گذار رتبه نخست کشور را به دست آورده است. شعاعی با اشاره به اهمیت حمایت از صنایع کوچک بیان کرد: آن چیزی که سبب بهره‌مندی قشرهای ضعیف جامعه از مواهب اقتصادی می‌شود تقویت صنایع کوچک است. 

وی ادامه داد: تأمین زیرساخت‌های خدماتی اولویت نخست شرکت شهرک‌های صنعتی در رابطه با واحدهای صنعتی است. مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم عنوان کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی استان در زمینه درخواست‌های واحدهای صنعتی و شهرک‌های صنعتی اقدام‌های خود را سوق داده است. 

شعاعی اظهار کرد: ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای و ایجاد زیرساخت‌های لازم در شهرک‌های صنعتی، 2 اقدام اصلی و عمده شرکت شهرک‌های صنعتی است. وی بیان کرد: توسعه خوشه‌های با دارای قابلیت و ظرفیت بالا از اولویت‌های اصلی شرکت شهرک‌های صنعتی قم است. مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم اضافه کرد: مدیریت شرکت شهرک‌های صنعتی در دوره جدید صرفا با نظر فعالان اقتصادی و بر مبنای اصول کارشناسی اداره می‌شود.


ساخت پایانه صادرات سنگ 

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی قم نیز گفت: توسعه صادرات، آماده‌سازی بستر این کار و فرهنگ‌سازی صادراتی اولویت‌های اصلی خوشه سنگ است. «وحید آشتیانی» اضافه کرد: بیش از ۲ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط در قالب شرکت شهرک‌های صنعتی در استان مشغول فعالیت هستند. 

وی بیان کرد: قم به دلیل نزدیکی به بازار مصرف ظرفیت بسیار بزرگی برای ایجاد یک پایانه صادراتی صنعت سنگ دارد. آشتیانی عنوان کرد: در صورتی ‌که این پایانه تشکیل و ایجاد شود امکان بازاریابی، سرمایه‌گذاری و توسعه صنعت در مسیر منطقی خود قرار می‌گیرد. وی ادامه داد: تلاش می‌شود شهرک صنعتی الغدیر به‌عنوان پایانه صادراتی صنعت سنگ استان تبدیل شود. معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی قم تأکید کرد: هدف نهایی خوشه سنگ، توسعه بازارهای صادراتی این صنعت با همکاری مشترک بین واحدهای صنعتی و تولیدی و افزایش کنسرسیوم‌های تجاری است.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید