• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
چهار شنبه 19 تیر 1398
کد مطلب : 64952
+
-

ذخیره آب سد سفیدرود گیلان ۵۰ درصد افزایش یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌‌ای گیلان گفت: ذخیره آب سد سفیدرود گیلان امسال در مقایسه با سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافت. 

 به گزارش تسنیم «وحید خرمی» اظهار کرد: مشکل کمبود آب زراعی که در روزهای اخیر در برخی نقاط استان گیلان ایجاد شده به‌ خاطر نقص در خطوط انتقال آب است. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌‌ای گیلان حجم و گنجایش محدود خطوط و کانال‌های آب‌رسانی در فومنات و صومعه‌سرا را از دلایل اصلی کمبود آب زراعی در این مناطق اعلام کرد و افزود: اگر شرکت آب منطقه‌ای گیلان برای انتقال آب سفیدرود به این مناطق با محدودیت‌های زیرساختی مواجه نبود این مشکلات نیز حادث نمی‌شد. 

خرمی با بیان این‌که نیاز آبی در فومنات و صومعه‌سرا بسیار بیشتر از گنجایش و ظرفیت کانال‌ها و خطوط آب‌رسانی آن‌هاست، تصریح کرد: راه‌اندازی ایستگاه‌های پمپاژ، حفر چاه‌ها یا اجرای طرح نوبت‌بندی آب از جمله راهکارهایی است که شرکت آب منطقه‌ای گیلان برای حل مشکل کمبود آب این مناطق در پیش گرفته است.

وی اجرای طرح نوبت‌بندی کردن آب در صومعه‌سرا و بروز یکسری چالش‌‌ها در آن منطقه را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: احیای آب‌بندان‌ها به ‌ویژه با اجرای شیوه‌نامه خوبی که برای آن در استان گیلان به تصویب رسید، می‌تواند در سنوات بعدی معضل کمبود آب در برخی مناطق را تا حد بسیار زیادی برطرف کند. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌‌ای گیلان امکان انتقال آب بیشتر از سد سفیدرود به مناطقی نظیر فومنات یا صومعه‌سرا را به علت نبود زیرساخت‌های لازم فعلا شدنی ندانست و گفت: با وجود حجم زیاد برداشت‌های بیش از حد مجاز آب یا حتی برداشت غیرمجاز، شرکت آب منطقه‌ای گیلان هیچ وقت به دنبال درگیری با کشاورزان نبوده است. 

خرمی با تاکید بر این‌که حل مشکل کمبود آب در برخی شالیزارهای استان گیلان نیازمند همکاری مردم و دستگاه‌های اجرایی است عنوان کرد: با توجه به این‌که شهرستان لنگرود در انتهای شبکه آب‌رسانی سد سفیدرود قرار دارد، کشاورزان آن هر ساله در همین مواقع به صورت لکه‌ای و پراکنده با مشکل کمبود آب مواجه می‌شوند. 

وی احیای آب‌بندان کیاکلایه لنگرود را راهکاری مناسب برای جبران کمبود آب زراعی در شالیزارهای برخی قسمت‌های این منطقه اعلام کرد و افزود: ظرفیت این آب‌بندان هم‌اکنون حدود 5/2 میلیون متر مکعب است که در صورت احیا و ساماندهی، گنجایش آن به 5/3 میلیون متر مکعب افزایش پیدا خواهد کرد. 


آب‌بندان‌های گیلان احیا می‌شوند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم گفت: احیای آب‌بندان‌های برخی مناطق استان که هر ساله با کمبود آب زراعی مواجه هستند در دستور کار قرار دارد. 

 «علی درجانی» اظهار کرد: فرایند مربوط به احیا و ساماندهی آب‌بندان‌های برخی مناطق استان که هر ساله در فصل زراعت برنج با کمبود آب زراعی مواجه هستند و در منتهی‌الیه آبخور سد سفیدرود قرار دارند، در دستور کار قرار گرفته است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ساماندهی آب‌بندان‌های موجود در استان بر اساس شیوه‌نامه تدوین شده استانداری را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: در ماه‌های گذشته و با همکاری‌های متقابل و خوب کشاورزان و شرکت آب منطقه‌ای گیلان تعداد بسیار زیادی از آب‌بندان‌های موجود در استان احیا شدند. 

درجانی با بیان این‌که روند تعیین تکلیف حدود 50 آب‌بندان نیز با همکاری مشترک جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای گیلان آغاز شد، گفت: کارهای مطالعاتی برای ساماندهی حدود 2 هزار هکتار از آب‌بندان‌های گیلان به پایان رسیده است؛ بنابراین فرایند اجرایی آن بلافاصله پس از پایان برداشت برنج آغاز می‌شود.

 وی انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین استانداران استان‌های شمالی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه کشور با موضوع تعیین تکلیف آب‌بندان‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: اعتبارات و منابع مالی بسیار خوبی نیز امسال برای انجام این پروژه‌ها توسط دستگاه‌های مربوطه اختصاص پیدا کرده است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از بازسازی 120 هکتار از آب‌بندان‌های استان با مشارکت کشاورزان سخن گفت و بیان کرد: پس از پایان برداشت برنج از سطح شالیزارهای گیلان، روند احیای آب‌بندان‌ها به‌ویژه در مناطقی که هرساله در فصل زراعت با کمبود آب زراعی مواجه‌ هستند آغاز می‌شود. 

این خبر را به اشتراک بگذارید