• شنبه 9 خرداد 1405
  • ١٣ ذو الحجة ١٤٤٧
  • 2026 May 30
شنبه 2 خرداد 1405
کد مطلب : 276520
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JqEv9
+
-

تأثیر افزایش قیمت شیر بر محصولات لبنی

تأثیر افزایش قیمت شیر بر محصولات لبنی

عضو هیأت مدیره انجمن فرآورده‌های لبنی ایران ضمن اشاره به عوامل متعدد افزایش قیمت شیر خام، گفت: مهم‌ترین دلیل این افزایش به نرخ ارز آزاد بازمی‌گردد که از حدود 4 تا 5‌ماه پیش آزاد شد. همچنین آزادسازی یارانه‌ها و تأمین نهاده‌های دامی با همین ارز آزاد، منجر به افزایش شدید هزینه خوراک و نهاده‌های دامی شده است و دامداران نیز از این شرایط متضررشده‌اند.
حمید سوری، عضو هیأت مدیره انجمن فرآورده‌های لبنی ایران در برنامه «پارک‌وی» تلویزیون همشهری افزود: اگر قرار باشد قیمت شیر و گوشت افزایش پیدا نکند، قطعا شاهد ورشکستگی شمار زیادی از دامداران خواهیم بود. افزایش قیمت شیر در جلسه روز بیست‌وهفتم اردیبهشت کارگروه امنیت غذایی وزارت جهادکشاورزی تصویب شده است؛ به‌طوری‌که شیر خام ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. با توجه به اینکه شیر حدود ۶۰ درصد مواداولیه یک محصول لبنی را تشکیل می‌دهد، این امر قطعا افزایشی حدود ۲۰درصدی را بر قیمت نهایی محصولات لبنی اعمال خواهد کرد.
سوری با اشاره به زمان اجرای این افزایش قیمت توضیح داد: از اول خردادماه، میانگین قیمت محصولات لبنی حدود ۲۰‌درصد افزایش پیدا می‌کند. باوجود شرایط جنگ اقتصادی که مردم تجربه می‌کنند و همچنین مشکلات معیشتی، اگر امکان کنترل این افزایش قیمت وجود داشت، بهتر بود. محصولات لبنی جزو کالاهایی هستند که بر سر هر سفره‌ای ضروری‌اند.
او در ادامه به وضعیت کارخانه‌داران اشاره کرد و گفت: کارخانه‌داران از این موضوع بسیار ناراحت هستند و شرایط برای آنها بسیار تنگ شده است. مردم ولی‌نعمت ما هستند و بقای صنعت به خرید آنها بستگی دارد. افزایش قیمت باعث کوچک‌تر شدن سفره مردم می‌شود و درنهایت این آسیب به‌خود واحدهای لبنی و صنعت بازمی‌گردد.
سوری تأکید کرد: از زاویه دیگر اگر افزایش قیمت رخ ندهد، صنعت دامپروری از بین می‌رود. برای جلوگیری از نابودی صنعت دامداری، ناچار به روی‌آوردن به صادرات خواهیم بود. اما روی‌‌آوردن به صادرات باعث می‌شود که سفره مردم از لبنیات خالی شود و رفته‌رفته شاهد بیماری‌های شدیدی مانند پوکی استخوان باشیم. در آن صورت از یک‌سو مجبور به واردات دارو و از سوی دیگر شاهد تعطیلی کارخانه‌هایی خواهیم بود که شرایط صادرات ندارند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید