• سه شنبه 5 خرداد 1405
  • ٩ ذو الحجة ١٤٤٧
  • 2026 May 26
شنبه 15 فروردین 1405
کد مطلب : 273946
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kZwN5
+
-

آبروریزی جدید آمریکا؛ یک جنگنده دیگر در آسمان ایران شکار شد

پاداش زنده‌گیری

ایران برای دستگیری خلبان هواپیمای ساقط شده جایزه گذاشت

گزارش
پاداش زنده‌گیری

علیرضا احمدی | روزنامه‌نگار 

سی‌وپنجمین روز تهاجم تجاوزکارانه آمریکایی - صهیونی علیه جمهوری‌اسلامی با اتفاق ویژه‌ای همراه بود. هدف قرار گرفتن جنگنده پیشرفته آمریکایی در آسمان ایران که همه اخبار تحولات میدانی را تحت‌تأثیر قرار داد؛ رویدادی که رسوایی دیگری برای ادعاها و لفاظی‌های ترامپ به‌حساب می‌آید.

ماجرا از کجا آغاز شد؟ 
پس از اینکه رئیس‌جمهور آمریکا در تازه‌ترین لفاظی‌های خود مدعی از میان رفتن توانایی‌های پدافندی ایران شده بود، در نخستین ساعت‌های صبح 14فروردین‌ماه، روابط‌عمومی سپاه پاسداران با انتشار تصاویر راداری، از انهدام «دومین فروند از جنگنده فوق‌پیشرفته اف.35آمریکایی» خبر داد.
   زمان  صبح 14فروردین‌ماه 1404
   نوع جنگنده: اف-35 آمریکایی
  محل اصابت: آسمان مرکزی ایران
  هدف‌گیرنده: سامانه نوین پدافند پیشرفته هوافضای سپاه
  مشخصات جنگنده: کد   «‌LN‌» روی دم جنگنده ساقط ‌شده نشان می‌دهد این هواپیما در پایگاه هوایی سلطنتی «لکن هیث» در بریتانیا، محل استقرار چهل‌وهشتمین گروه جنگنده مستقر بوده‌است. هواپیماهای این اسکادران بخشی از نیروی هوایی آمریکا در اروپا و آفریقاست.
  وضعیت انهدام: به‌طورکامل و سقوط جنگنده
  وضعیت خلبان: تا لحظه تنظیم این گزارش هنوز خبر دقیقی درباره سرنوشت خلبان جنگنده منهدم شده منتشر نشده‌است.
   نکته ویژه: در اطلاعیه روابط‌عمومی سپاه پاسداران تأکید شده که طی 12ساعت گذشته، این دومین جنگنده‌ای است که توسط پدافند سپاه منهدم شده‌است.

بازتاب‌ها و واکنش‌ها
  واکنش آمریکایی‌ها: انهدام جنگنده فوق‌پیشرفته آمریکایی در شرایطی است که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در ساعت‌های گذشته تلاش کرده بود آن را انکار کند.
  بازتاب انکار: اگرچه آمریکایی‌ها تلاش کردند انهدام جنگنده خود را ازسوی ایران انکار کنند، اما این موضوع حتی صدای آمریکایی‌ها را نیز درآورد. بر این اساس هم بود که اتان لویس، خبرنگار آمریکایی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس تکذیب سنتکام درباره انهدام جنگنده توسط ایران را به چالش کشید. او در این پیام نوشت که «اگر هیچ هواپیمایی سرنگون نشده، پس چرا پهپاد‌های بازیابی در حال چرخ‌زدن بر فراز این نقطه از اقیانوس هستند؟»
  جو کنت، رئیس مستعفی اداره مبارزه با تروریسم آمریکا نیز با انتشار فیلم تجسس برای پیدا کردن خلبان‌های جنگنده آمریکایی نوشت: «برای سربازان‌مان که در معرض خطرند دعا کنید. دعا کنید رهبران ما به این «جنگ احمقانه» پایان دهند.
  واکنش ایران: در میانه تکذیب و انکارهای طرف آمریکایی، انتشار تصاویری از محل سقوط و بقایای لاشه جنگنده آمریکایی، آب سردی بود بر پیکر ادعاهای سنتکام.
  یک پیام ویژه: انتشار تصاویر صندلی خلبان جنگنده ساقط شده سر و صدای زیادی در شبکه‌های اجتماعی به پا کرد و به گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت خلبان جنگنده آمریکایی دامن زد.
  یک واکنش ویژه: پست اکانت منتسب به سازمان اطلاعات سپاه در ایکس، به ابهام‌ها دراین زمینه افزود. در این پست آمده بود:«دستورالعمل روایت این روزهای آمریکایی‌ها: فقدان بانک اهداف را بگویید عملیات پویا؛ شکست را پایان مأموریت معنا کنید؛ اختلاف و استعفا را تغییر فرماندهی جا بزنید؛ نیاز به توافق ازسر ضعف را توافق سریع و هوشمندانه بفروشید؛ عقب‌نشینی منطقه‌ای را بازتعریف اولویت‌ها بنامید.

جست‌وجو برای نجات خلبان
  عملیات آمریکایی‌ها: همزمان با ظهر جمعه انتشار تصاویر و فیلم‌هایی، از تلاش نیروهای آمریکایی برای نجات خلبان جنگنده سقوط کرده حکایت داشت.
  تجهیزات مشاهده شده: در تصاویر منتشرشده، برخی تجهیزات آمریکایی که برای در امان ماندن از سامانه‌های پدافندی در ارتفاع پایین پرواز می‌کردند قابل رویت بودند، از جمله:
2 فروند هلیکوپتر «بلک هاوک»
یک فروند هواپیمای هرکولس 130
یک فروند پهپاد ‌ام.کیو9
یک فرونده جنگنده پشتیبان عملیات نجات
  نتیجه: براساس بررسی‌های انجام شده و به‌گفته منابع رسانه‌ای معتبر تلاش آمریکایی‌ها برای رهاسازی خلبان جنگنده ساقط شده‌ ناکام مانده‌است.
  یکی از نکات جالب توجه پس از اعلام خبر سقوط جنگنده آمریکایی حضور مردم استان به‌ویژه عشایر و روستاییان برای نبرد احتمالی با نظامیان آمریکایی در مناطق مختلف استان بود. به‌گفته منابع رسانه‌ای، عشایر، روستاییان و قشرهای مختلف این استان با سلاح‌هایی که در اختیار داشتند به تفحص و گشتزنی در سطح کوه‌ها و دشت‌های استان اقدام کرده‌اند تا درصورت لزوم و مواجهه با دشمن به نبرد با آنان بپردازند.
  انتشار تصاویر و فیلم‌هایی از شلیک اقوام لر و بختیاری‌ به سوی بالگردهای آمریکایی از نکات پربازتاب این ماجرا در شبکه‌های اجتماعی بود.
  استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در اطلاعیه‌ای تأکید کرد: براساس دستور استاندار، از دهیاران و قشرهای مختلف مردم لردگان، فلارد، خانمیرزا، اردل، بروجن و فرخشهر تقاضا می‌شود با همه توان نسبت به جست‌وجوی خلبانان دشمن در سطح بخش‌های خود اقدام کنند و هرگونه اطلاعاتی درباره عوامل رژیم‌های متخاصم آمریکا و اسرائیل را شناسایی کنند و گزارش دهند. استاندار وعده ویژه‌ای برای حمایت و اعطای پاداش ارزنده به هر تیمی داده است که موفق به شناسایی و دستگیری این افراد شوند.

گمانه‌زنی‌ها
با اینکه تاکنون خبر دقیقی از سرنوشت خلبان جنگنده ساقط شده منتشر نشده، اما گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای جالبی در این زمینه منتشر شده که بخشی از آنها را در ادامه می‌خوانید:
  برخی منابع غیررسمی مدعی شدند تکاوران نیروی زمینی سپاه از ساعات اولیه صبح جمعه با انجام عملیات دشتبانی وسیع در منطقه سقوط جنگنده آمریکایی ساقط شده، موفق به شناسایی و دستگیری خلبان آمریکایی شده‌اند.
  بعضی منابع نیز ادعا کرده‌اند انتشار تصویر صندلی جنگنده ازسوی اکانت سازمان اطلاعات سپاه، پس از دستگیری خلبان و با هدف گمراه‌سازی عملیات نجات ارتش آمریکا بوده‌است.
  برخی خبرگزاری‌های داخلی نیز از احتمال اسارت خلبان جنگنده ساقط شده ازسوی نیروهای ایرانی خبر داده‌اند؛ موضوعی که درصورت تأیید ضربه حیثیتی بزرگی بر ساختار ارتش مدعی آمریکا محسوب می‌شود.
  برخی منابع عبری نیز ادعا کرده‌اند تعداد خلبانانی که آمریکایی‌ها به‌دنبال نجات آنها بودند، 2نفر بوده‌است.
  رسانه‌های صهیونیستی همچنین مدعی شده‌اند که نیروهای اسرائیلی نیز در عملیات نجات مشارکت کرده‌اند.
  رسانه آمریکایی «آکسیوس» نیز عصر جمعه اعتراف کرد که جست‌وجو برای یافتن 2خلبان جنگنده آمریکایی ادامه دارد.

ضربات مهلک پدافند هوایی ایران
در جریان جنگ رمضان تاکنون تعداد قابل توجهی از انواع جنگنده‌ها و هواگردهای آمریکایی – صهیونی ازسوی سامانه‌های پدافندی نیروهای‌ مسلح ایران، هدف قرار گرفته‌اند.

جنگنده‌ها:
  اف-۱۵: ۴ (۳ فروند در کویت و یک فروند در تهران)
  اف-۱۶: ۲ (یک فروند در مناطق مرکزی و یک فروند در جنوب)
  اف-۱۸: ۱ (یک فروند در جنوب)
  اف-۳۵: ۲ (یک فروند در جنوب و یک فروند در مناطق مرکزی)
  مجموع: 9فروند

پهپادها
  مجموع: براساس آخرین آمارها تاکنون بیش از 155پهپاد آمریکایی – صهیونی در نقاط مختلف کشور منهدم شده‌است.
  انواع:
  ام.کیو 9
  پهپاد انتحاری لوکاس (نسخه کپی شده آمریکایی شاهد 136)
  هرمس 900
  هرمس 450
  هرون
  اوربیتور 4
  پهپاد وینگ لونگ ۲ (متعلق به 2 کشور حوزه جنوبی خلیج‌فارس)

سایر تجهیزات منهدم شده
  یک فروند هواپیمای E3- معروف به «آواکس» با قابلیت شناسایی و فرماندهی و کنترل هواپیما با ارزشی در حدود 700میلیون دلار
  انهدام و آسیب جدی دست‌کم 5فروند هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی، کی.سی.135در ضربات موشکی و پهپادی نیروهای ‌مسلح و همچنین پدافند هوایی
  انهدام تعداد قابل توجهی از موشک‌های متخاصم، ازجمله موشک کروز AGM-158JASSM آمریکایی با کلاهک ۴۵۰کیلوگرمی در نقاط مختلف کشور


 

این خبر را به اشتراک بگذارید