• چهار شنبه 29 مرداد 1404
  • الأرْبِعَاء 25 صفر 1447
  • 2025 Aug 20
چهار شنبه 29 مرداد 1404
کد مطلب : 261695
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pQQ2p
+
-

صهیونیست‌ها در دوراهی آتش‌بس یا ادامه جنگ

جنگ در غزه در حالی به 2 سالگی نزدیک شده است که به‌تازگی برخی گزارش‌ها از ارائه یک طرح جدید به حماس برای آتش‌بس خبر داده‌اند.
تازه‌ترین خبر درباره آتش‌بس: روز دوشنبه همزمان با اعلام سفر وزیر خارجه قطر به قاهره از سوی رسانه‌های عبری، روزنامه «العربی الجدید» به نقل از منابع خود گزارش داد که جنبش حماس پیشنهاد جدیدی برای آتش‌بس در غزه دریافت کرده است.

طرح جدید آتش‌بس از سوی چه کشورهایی پیشنهاد شده است؟ قطر و مصر
پیشنهاد آتش‌بس براساس چه طرحی است؟ به‌گفته یک مقام فلسطینی آشنا با مذاکرات، این پیشنهاد یک طرح دومرحله‌ای است که براساس چارچوبی طراحی شده که نماینده ویژه دونالد ترامپ، استیو ویتکاف، ارائه داده بود.
کدام کشورها میانجیگر آتش‌بس هستند؟ مصر و قطر بیشترین میانجیگری‌ را برای برقراری آتش‌بس در غزه دنبال می‌کنند. مصر نگران اشغال کامل غزه و سرریز شدن آوارگان غزه به صحرای سیناست. بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر، روز دوشنبه بعد از بازدید از گذرگاه رفح گفت که قاهره با هر طرحی برای اخراج فلسطینیان از غزه مخالف است.
آیا حماس با آتش‌بس موافقت کرده است؟ پاسخ مثبت است، چون یک منبع در جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در گفت‌وگو با شبکه الجزیره اعلام کرد: ما موافقت خود با پیشنهاد ارائه شده درباره آتش‌بس را به طرف‌های میانجیگر اعلام کرده‌ایم.
جزئیات پیشنهادی حماس برای آتش‌بس چیست؟ براساس گزارش الجزیره پیشنهاد جدید آتش‌بس شامل این موارد است:
  دربردارنده مسیری برای دستیابی به توافق همه‌جانبه به‌منظور پایان دائمی جنگ 
  توقف عملیات نظامی به‌طور موقت به‌مدت ۶۰ روز 
  اقدامات تسهیلی ارتش اسرائیل برای ورود کمک‌های بشردوستانه 
  آزادی ۱۰ اسیر زنده اسرائیلی و تحویل اجساد ۱۸ اسیر در برابر آزادی ۱۷۰۰ اسیر فلسطینی(شامل ۴۵ محکوم به حبس ابد و ۱۵ نفر با احکام سنگین)
  ورود روزانه ۶۰۰ کامیون کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه 
  آغاز مذاکرات برای پایان جنگ در دوره ۶۰ روزه 

واکنش اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس چه بوده است؟ 
بسیاری از صهیونیست‌ها به آتش‌بس پیشنهادی واکنش منفی نشان داده‌اند از جمله، اوریت ستروک، از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی در انتقاد از موافقت حماس با پیشنهاد آتش‌بس و احتمال موافقت طرف اسرائیلی با آن تأکید کرده است که نتانیاهو باید توضیح دهد که حماس از چه چیزی عقب‌نشینی کرد؟ از ۱۰ اسیر زنده‌ای که می‌خواهند در غزه باقی بمانند یا از آزادی اسرای کشته شده؟ این پیشنهاد به‌معنای عقب‌نشینی حماس نیست.

مخالفت نتانیاهو با آتش‌بس در غزه
منبع بلند‌پایه سیاسی در دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی با اعلام مخالفت با طرح جدید آتش‌بس، به رسانه‌های عبری گفته است: «سیاست اسرائیل، ثابت و غیرقابل تغییر است. اسرائیل خواهان آزادی همه اسرا (50اسیر) براساس اصولی است که کابینه برای پایان‌دادن به جنگ مشخص کرده است.» این مسئول صهیونیست همچنین گفته است: «ما در مرحله سرنوشت‌ساز پایانی با حماس هستیم و هرگز، گروگانی را پشت سر رها نخواهیم کرد.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید